Στα 6 εκατ. ευρώ οι ζημιές από την κλειστή γραμμή της Ειδομένης - Free Sunday
Στα 6 εκατ. ευρώ οι ζημιές από την κλειστή γραμμή της Ειδομένης

Στα 6 εκατ. ευρώ οι ζημιές από την κλειστή γραμμή της Ειδομένης

Όσο περνάει ο καιρός τόσο αυξάνεται ο λογαριασμός για την ελληνική οικονομία από την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος μεταφορικών εταιρειών Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Σαχπελίδης προσδιόρισε στα 6 εκατ. ευρώ το ύψος των πρόσθετων επιβαρύνσεων στις μεταφορές και κάλεσε την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη άλλαξε για ακόμη μια φορά τις «προβλέψεις» του λέγοντας ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει διευθετηθεί η πρώτη προσωρινή εγκατάσταση του προσφυγικού-μεταναστευτικού πληθυσμού σε σχετικά αξιοπρεπείς συνθήκες.

Υπενθυμίζεται πως για την μεν εγκατάσταση στην Ειδομένη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής δήλωνε το Μάρτιο στη Βουλή πως «η Ειδομένη θα έχει διαλυθεί όμορφα και ωραία μέχρι το Πάσχα» ενώ το λιμάνι του Πειραιά θα είχε αδειάσει μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Μουζάλας προσδιόρισε τον αριθμό των προσφύγων στα 60.055 άτομα αναγνωρίζοντας πως «αυτή είναι μια οξεία κατάσταση» ενώ η σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης κάνει λόγο για 54.703 άτομα, εκ των οποίων 9.305 βρίσκονται στην Ειδομένη και 1.407 στο λιμάνι του Πειραιά.