Στο 70% η συμμόρφωση με τον αντικαπνιστικό νόμο ενώ έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα - Free Sunday
Στο 70% η συμμόρφωση με τον αντικαπνιστικό νόμο ενώ έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα

Στο 70% η συμμόρφωση με τον αντικαπνιστικό νόμο ενώ έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα

Στη Νέα Σμύρνη βεβαιώθηκαν χθες Τετάρτη, το βράδυ, από ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τα πρώτα πρόστιμα για τρεις παραβάσεις μετά την έναρξη της καμπάνιας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ανεξάρτητης αρχής, Αθανάσιο Μπίνη, έγιναν έλεγχοι σε 10 καταστήματα και σε τρία εξ αυτών βεβαιώθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ για κάθε επιχειρηματία και 100 ευρώ για κάθε θεριακλή θαμώνα.Όπως παρατήρησε ο κ. Μπίνης ο αριθμός αυτός επιβεβαιώνει το ποσοστό που είχε καταγραφεί πριν την έναρξη εφαρμογής του νέου νόμου σύμφωνα με το οποίο το 70% των επιχειρήσεων έχουν συμμορφωθεί.

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ανακοίνωσε, επίσης, ότι «αξιοποιώντας τις πληροφορίες από το 1142 εκπονουμε πρόγραμμα ελέγχων με κάλυψη σε όλη την επικράτεια έτσι ώστε να εμπεδώσουμε το αίσθημα εφαρμογής του νόμου».Σε κάθε περίπτωση στόχος μας δεν είναι η επιβολή προστίμων είπε ο κ. Μπίνης και διευκρίνισε ότι «τα πρόστιμα πληρώνοντας ηλεκτρονικά μέσω ΑΑΔΕ έτσι ώστε να είναι εύκολος ο τρόπος πληρωμής».