Επεισόδια και καταγγελίες στις φοιτητικές εκλογές - Free Sunday
Επεισόδια και καταγγελίες στις φοιτητικές εκλογές

Επεισόδια και καταγγελίες στις φοιτητικές εκλογές

Συγκεκριμενα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η φοιτητική οργάνωση που πρόσκειται στη ΝΔ καταγγέλλει ότι στο Πάντειο, το Χημικό της Αθήνας και τη Νομική Σχολή Αθηνών, εισέβαλαν «παρακρατικές ομάδες κουκουλοφόρων, οι οποίες επιτέθηκαν, τραυματίζοντας φοιτητές, διαλύοντας τις φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ακέραια την ευθύνη, όχι μόνο για την ανοχή της απέναντι στο φαινόμενο της αναρχικής βίας, αλλά γιατί υποθάλπει και υποκινεί τις ομάδες αυτές, προκειμένου να εισπράξει μικροπολιτικά οφέλη.

» Η διάλυση των φοιτητικών εκλογών εμποδίζει το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής νεολαίας, τους φοιτητές και σπουδαστές, να καταδικάσουν την κυβέρνηση-νεκροθάφτη των ονείρων τους. Όμως, όση βία και αν υποθάλψει, όση λάσπη και αν χρησιμοποιήσει, δεν μπορεί να σταματήσει τη ροή των γεγονότων. Αυτοί που με ψέματα κέρδισαν την εξουσία, αυτοί που χωρίς ντροπή άλλαξαν θέσεις και αξίες, αυτοί που δεν διστάζουν να ασκήσουν βία» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΑΠ.

Παράλληλα, καταδικάζει τέτοιες πρακτικές και καλεί όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν στη διαδικασία, για να αποφασίσουν οι ίδιοι με την ψήφο τους τι ανώτατη εκπαίδευση επιθυμούν.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, δήλωσε: «Η εισβολή κουκουλοφόρων και ροπαλοφόρων γνωστών - αγνώστων σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με στόχο την κατατρομοκράτηση των φοιτητών και την ακύρωση των φοιτητικών εκλογών, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την κυβερνητική ανοχή στη βία. Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα είναι μόνον θέμα τύχης.

» Μετά την ηθική επιβράβευση της ανομίας, με την αποποινικοποίηση των καταλήψεων που υπερψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την έρευνα, η εκκωφαντική σιωπή της Κυβέρνησης, είναι τουλάχιστον ύποπτη. Η όποια ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα συνιστά πλέον συνενοχή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εγκλωβισμένη σε παρωχημένες ιδεοληψίες, στέλνει λάθος μηνύματα.» 

Σημειώνεται ότι περίπου δεκαπέντε κουκουλοφόροι μπήκαν στο κτήριο της Νομικής της Αθήνας και διέλυσαν τα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Οι ταραξίες στην συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να προκαλέσουν άλλα επεισόδια, ενώ η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι και στο Πάντειο πανεπιστήμιο, ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο χώρο και έσκισε αφίσες, αλλά και εκλογικό υλικό της ΔΑΠ. Οι φήμες περί ακύρωσης της εκλογικής διαδικασίας και αποχώρησης των παρατάξεων, δεν επιβεβαιώνονται. Στα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας επικρατεί ήρεμο και υποτονικό κλίμα.