Βρέθηκαν συντρίμμια βόρεια της Αλεξάνδρειας, κοντά στην Κάρπαθο - Free Sunday
Βρέθηκαν συντρίμμια βόρεια της Αλεξάνδρειας, κοντά στην Κάρπαθο

Βρέθηκαν συντρίμμια βόρεια της Αλεξάνδρειας, κοντά στην Κάρπαθο

Συντρίμμια του αεροπλάνου (αποσκευές, ένα κάθισμα και ανθρώπινα μέλη) των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο σταμάτησε να δίνει στίγμα στις 3:29 χθες το πρωί, 130 μίλια Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, λίγη ώρα αφότου είχε βγει από το ελληνικό και είχε μπει στο αιγυπτιακό FIR, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ο αιγυπτιακός στρατός ανοιχτά της Αλεξάνδρειας.

"Πολεμικά αεροπλάνα και πλοία βρήκαν προσωπικά αντικείμενα επιβατών και συντρίμμια του αεροπλάνου 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας", αναφέρεται σε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι το μαύρο κουτί δεν έχει εντοπισθεί ακόμη.

Το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 200 χιλ. από την Κάρπαθο, από όπου η Αλεξάνδρεια απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα. Οι πρώτες αναφορές χθες έκαναν λόγο για φωτιά στον ουρανό, περίπου σε αυτό το σημείο

Παρόμοια δήλωση είχε κάνει χθες και η EGYPTAIR αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να την ανακαλέσει μετά από τη δήλωση του προέδρου της ελληνικής επιτροπής διερεύνησης ατυχημάτων, ότι τα πλαστικά που βρέθηκαν δεν μπορεί να ήταν συντρίμμια αεροπλάνου. 

Την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας που είχαν αφήσει να υπονοηθεί Γάλλοι και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι, υιοθέτησε πλήρως η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

«Εξετάζονται όλες οι υποθέσεις, αλλά καμία δεν υπερισχύει, διότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τα αίτια», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό. 

Στο Παρίσι, οι δικαστικές αρχές άρχισαν να ανακρίνουν τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, τον μόνο επιζώντα από τα μέλη των τρομοκρατικών ομάδων που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.