Ισχυρός σεισμός με επίκεντρο κοντά στα Αντικύθηρα - Free Sunday
Ισχυρός σεισμός με επίκεντρο κοντά στα Αντικύθηρα

Ισχυρός σεισμός με επίκεντρο κοντά στα Αντικύθηρα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στις 9:23 το πρωί βορειοδυτικά της Κρήτης, 20χλμ. νότια των Αντικυθήρων.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 74χλμ. δυτικά των Χανίων και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 70χλμ.Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική αλλά και τη μισή Ελλάδα λόγω του μεγάλου εστιακού του βάθους.

Οι σεισμολόγοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα «το βάθος του σεισμού ήταν αρκετά μεγάλο και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε συνέχεια».

Όπως είπε «οι σεισμοί αυτοί δεν συνοδεύονται από μεγάλη μετασεισμική ακολουθία».«Πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους που συνήθως είναι ένας και μόνος ενώ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ότι συνέβη στην Αλβανία». πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

«Ποτέ αυτοί οι σεισμοί δεν προκαλούν ζημιές, δεν προμηνύει κάτι ιδιαίτερο», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος.Καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας δεν έχει ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης.

«Είναι σεισμός ανεξάρτητος από αυτόν της Αλβανίας και λόγω του μεγάλου του εστιακού βάθους του -περίπου 70 χιλιόμετρα- δεν θα έχει καμία συνέχεια. Αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται άπαξ και τελειώνουν. Επίσης λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους τους γίνονται αισθητοί σε μεγάλη έκταση» ανέφερε ο κ. Τσελέντης.