Μόνο τα θρησκευτικά πρόλαβε ν' αλλάξει για τη νέα σχολική χρονιά ο Φίλης - Free Sunday
Μόνο τα θρησκευτικά πρόλαβε ν' αλλάξει για τη νέα σχολική χρονιά ο Φίλης

Μόνο τα θρησκευτικά πρόλαβε ν' αλλάξει για τη νέα σχολική χρονιά ο Φίλης

Στην άμεση εφαρμογή των νέων προγραμμάτων, που θα «απομακρύνουν το μάθημα των θρησκευτικών από τον κατηχητικό χαρακτήρα του», θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας από τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε  ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, κατά τη συζήτηση επί του πορίσματος των εργασιών της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο του διαλόγου για την Παιδεία. 

Ο κ. Φίλης, ο οποίος χαρακτήρισε το διάλογο για την Παιδεία 
«επιτυχή», είπε ότι στη διαδικασία αυτή θα συνεργασθεί το υπουργείο Παιδείας, που έχει τον τελικό λόγο σύμφωνα με το Σύνταγμα, με το ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής).

«Ξέρουμε ότι είναι δύσκολη η συναίνεση στα εκπαιδευτικά θέματα, αλλά την αναζητούμε», είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος προανήγγειλε μία σχολική χρονιά με μεγάλα κενά καθώς όπως είπε η καθυστέρηση της αξιολόγησης δεν επέτρεψε τους μαζικούς διορισμούς που θα επέτρεπαν να λειτουργήσει με ομαλότητα η εκπαίδευση και οι οποίοι όπως είπε, θα γίνουν το 2017.

Ο υπουργός παιδείας προανήγγειλε επίσης και αλλαγές στην εξεταστική διαδικασία καθώς, όπως είπε «το ελληνικό σχολείο δυστυχώς στενάζει κάτω από τις εξετάσεις».