Επιχείρηση Ειδομένη: Εκκένωση χωρίς μάρτυρες και με αργούς ρυθμούς - Free Sunday
Επιχείρηση Ειδομένη: Εκκένωση χωρίς μάρτυρες και με αργούς ρυθμούς

Επιχείρηση Ειδομένη: Εκκένωση χωρίς μάρτυρες και με αργούς ρυθμούς

Χωρίς καμία αλλαγή στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αλλά με πολύ πιο αργούς ρυθμούς συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η επιχείρηση για την εκκένωση του καταυλισμού που φιλοξενούσε πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη.

Από το πρωί έχουν επιβιβαστεί σε λεωφορεία 295 άτομα προς Σίνδο και Ωραιόκαστρο ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία χθες είχαν μεταφερθεί 2031 άτομα σε κέντρα φιλοξενίας σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις του νομού Θεσσαλονίκης στη Σίνδο, το Καλοχώρι, το Ωραιόκαστρο και το Δερβένι και σε  δομές που έχουν δημιουργηθεί στο Βαγιοχώρι Βόλβης, στη Ν. Καβάλα Κιλκίς και στην Πέτρα Ολύμπου.

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί τόσο για τον αποκλεισμό των μέσων ενημέρωσης, πλην ΕΡΤ και ΑΠΕ αλλά και για την ίδια την επιχείρηση από αλληλέγγυους που συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τον χώρο.

Συνολικά στην Ειδομένη φιλοξενούνταν μέχρι χθες περίπου 8500 άτομα, γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι η πλήρης εκκένωση θα χρειαστεί αρκετές ημέρες, ενώ η σιδηροδρομική γραμμή θα ανοίξει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.