Παρασκευές για το Μέλλον: Πορείες για το κλίμα σε Αθήνα και άλλες πόλεις - Free Sunday
Παρασκευές για το Μέλλον: Πορείες για το κλίμα σε Αθήνα και άλλες πόλεις
EUROKINISS

Παρασκευές για το Μέλλον: Πορείες για το κλίμα σε Αθήνα και άλλες πόλεις

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης  «Fridays for Future», μαθητές και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων πραγματοποίησαν νέες πορείες κατά της κλιματικής αλλαγής στην Αθήνα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις είχαν προγραμματιστεί σε 20 ακόμα ελληνικές πόλεις.

Με σύνθημα «Δεν πήγαμε σχολείο για να έρθουμε εδώ, να σώσουμε τη γη μας απ' το χαμό αυτό», οι μαθητές  συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι το Μοναστηράκι και επέστρεψαν στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα.

«Η Παγκόσμια αυτή Πορεία έχει στόχο να πιέσει τους ηγέτες των κρατών να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις, όταν θα συνεδριάζουν στο πλαίσιο του 25ου Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ (COP25) από τις 2 έως τις 19 Δεκεμβρίου στην Μαδρίτη της Ισπανίας. Η σημασία του συγκεκριμένου συνεδρίου είναι καταλυτική για το μέλλον του πλανήτη, καθώς αναμένεται να καθορίσει το κατά πόσο θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την επικείμενη κλιματική καταστροφή. Θα είμαστε στους δρόμους, για να απαιτήσουμε από όσους θα λαμβάνουν αποφάσεις στο COP25, να ακούσουν επιτέλους τους επιστήμονες, να απονείμουν κλιματική δικαιοσύνη και να βάλουν τον πλανήτη σε πρώτη προτεραιότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό τμήμα του Fridays For Future.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν και ο βουλευτής του ΜεΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, καθώς και ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης»  Νάσος Ηλιόπουλος.