Πλήρης κάλυψη σε Λεωνίδα Μπόμπολα από Δικαιοσύνη και κυβέρνηση Τσίπρα - Free Sunday
Πλήρης κάλυψη σε Λεωνίδα Μπόμπολα από Δικαιοσύνη και κυβέρνηση Τσίπρα

Πλήρης κάλυψη σε Λεωνίδα Μπόμπολα από Δικαιοσύνη και κυβέρνηση Τσίπρα

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως τη διαπλοκή πολλοί εμίσησαν, τους διαπλεκόμενους ελάχιστοι.

Απορρίφθηκε, λοιπόν, σήμερα από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας το αίτημα των δικαστικών αρχών της Κύπρου για την έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο. Οι κυπριακές αρχές είχαν ζητήσει την έκδοσή του εκδίδοντας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης λόγω της εμπλοκής του στην γνωστή υπόθεση για μίζες που φέρονται να δόθηκαν ώστε να πάρει η εταιρία του, η Ηλέκτωρ, τη διαχείριση σκουπιδιών του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης στη Λάρνακα. 

Οι νομικοί εκπρόσωποι του κ. Μπόμπολα ισχυρίστηκαν ότι οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται τελέστηκαν στην Ελλάδα και όχι στην Κύπρο και συνεπώς υπεύθυνη για να τον κρίνει είναι η ελληνική και όχι η κυπριακή Δικαιοσύνη. Το Συμβούλιο Εφετών προφανώς έκρινε ως βάσιμους αυτούς τους ισχυρισμούς, εφόσον αποφάσισε ομοφώνως και με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα που έκανε την εισήγηση, τη μη έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο. 

Κατά την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας κ. Κούτρας αναφέρθηκε σε «τυπικές ατέλειες στο ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι κυπριακές Αρχές, οι οποίες καθιστούν προβληματική την εκτέλεσή του ως προς κάποια ζητήματα».

Το αναλυτικό σκεπτικό της απόφασης θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Σε περίπτωση που ασκηθεί έφεση εντός 24 ωρών την υπόθεση θα κρίνει οριστικά ο Άρειος Πάγος. Σε περίπτωση που δεν ασκηθεί έφεση ο κ. Μπόμπολας θα κριθεί από τις ελληνικές Αρχές επί του κυπριακού κατηγορητηρίου. 

Παράλληλα με την απόφαση μη έκδοσης του επιχειρηματία στην Κύπρο ήρθη και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που είχε επιβληθεί στον κ. Μπόμπολα.