Αναπροσαρμογή τιμολογίων στα κινητά αναμένεται εντός του μήνα - Free Sunday
Αναπροσαρμογή τιμολογίων στα κινητά αναμένεται εντός του μήνα
Η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα της ΕΕ στα mobile data JIm Makos

Αναπροσαρμογή τιμολογίων στα κινητά αναμένεται εντός του μήνα

Έπειτα και από πιέσεις της κυβέρνησης στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι συνδρομητές μπορούν να ελπίζουν για πτώση τιμών, ή τουλάχιστον σε αύξηση του ορίου δεδομένων, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στους παρόχους κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ):

«Πρέπει να το παραδεχθούμε: το κόστος των δεδομένων στη χώρα μας παραμένει πολύ υψηλό […] Είναι αναγκαίο οι πάροχοι της κινητής τηλεφωνίας να αναπροσαρμόσουν τις τιμολογιακές τους πολιτικές προς τα κάτω ώστε να σταθούν και αυτοί αρωγοί στο ψηφιακό εγχείρημα. Καθαρές κουβέντες, καθαρές λύσεις» είπε.

Σύμφωνα μάλιστα με το Έθνος της Κυριακής, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έχουν έρθει σε επαφή με τις εταιρείες κινητής ζητώντας τους να αναπροσαρμόσουν τα τιμολόγια για χρήση δεδομένων.

Έτσι, οι καταναλωτές είτε θα πληρώνουν μειωμένο τελικό ποσό κάθε μήνα, ή θα μπορούν να κατεβάζουν περισσότερα δεδομένα με την ίδια χρέωση.

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, στην Ελλάδα καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές για mobile data στην Ευρώπη με ονομαστική τιμή 28,88 ευρώ ανά GB. Η Ουκρανία έχει τη φθνότερη χρέωση  0,45 ευρώ ανά GB ενώ ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 7,5 ευρώ.

Η Ελλάδα κατατάσσεται ως η 10η πιο φθηνή χώρα στην ΕΕ στις προ φόρων χρεώσεις κινητής, ωστόσο μετά τον συνυπολογισμό των φόρων «σκαρφαλώνει» στην έκτη θέση με τις ακριβότερες.