Στη φυλακή 3 από τους καταδικασθέντες στο σκάνδαλο Siemens - Free Sunday
Στη φυλακή 3 από τους καταδικασθέντες στο σκάνδαλο Siemens

Στη φυλακή 3 από τους καταδικασθέντες στο σκάνδαλο Siemens

Τρεις από τους καταδικασθέντες στην υπόθεση Siemens οδηγούνται άμεσα στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο αρνήθηκε να τους χορηγήσει αναστολή μέχρι την εκδίκαση των εφέσεών τους.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στη φυλακή οδηγούνται οι Πρόδρομος Μαυρίδης, Γιώργος Σκαρπέλης και Μάρθα Καραβέλα, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το δικαστήριο αρνήθηκε επίσης την αναστολή ποινών για τους φυγόδικους Μιχάλη Χριστοφορο και Χρήστο Καραβέλα (σύζυγο της Μάρθας Καραβέλα) καθώς και στα καταζητούμενα τραπεζικά στελέχη Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλωντ Όσβαλντ.

Αναστολή στην έκτιση της ποινής δόθηκε στους Γερμανούς υπηκόους που διατέλεσαν στελέχη της Siemens, αν και σε δύο από αυτούς επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ.

Το ίδιο αποφάσισε το δικαστήριο και για πρώην  στελέχη του ΟΤE επιβάλλοντας χρηματικές εγγυοδοσίες που ξεκινούν από 80.000 ευρώ και φτάνουν τις 100.000 ευρώ. Αντίστοιχα, χρηματικές εγγυήσεις ύψους 30.000 ευρώ στον καθένα επιβλήθηκαν και στους επιχειρηματίες Γιώργο Λέτσα και Αλέξανδρο Καλδή. 

Η καταδίκη των παραπάνω σε πρώτο βαθμό έρχεται τρία χρόνια μετά την έναρξη της δίκης, 14 χρόνια αφότου η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη και 21 χρόνια μετά την υπογραφή της επίμαχης σύμβασης OTE-Siemens για την προμήθεια εξοπλισμού ψηφιακής τηλεφωνίας.