Σκληρή η ΑΔΕΔΥ για τα πλαστά πτυχία - Free Sunday
Σκληρή η ΑΔΕΔΥ για τα πλαστά πτυχία

Σκληρή η ΑΔΕΔΥ για τα πλαστά πτυχία

«Είναι σαφές ότι η προσκόμιση και κατάθεση πλαστών τίτλων σπουδών στο Δημόσιο, αποτελεί πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Συνεπώς, όπου και όποτε αποδεδειγμένα διαπιστώνεται η ύπαρξη φαινομένων παραβατικότητας, θα πρέπει -χωρίς δεύτερη σκέψη- να εφαρμόζονται οι διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να πράξουν το αυτονόητο, «εφαρμόζοντας απλώς το νόμο».

Και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «δηλώνουμε, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση και με κανένα τρόπο, δεν πρόκειται να δεχτούμε την αναπαραγωγή της κλασικής αποπροσανατολιστικής εκμετάλλευσης απαράδεκτων φαινομένων παραβατικότητας και διαφθοράς, με στόχο την ενοχοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και την αποσιώπηση των ευθυνών του πελατειακού, διαμεσολαβητικού, διαπλεκόμενου μέρους του πολιτικού συστήματος που κακοδιοικεί, συγκαλύπτει και αρνείται τη διαφάνεια. Θεωρούμε, τέλος, ότι ανάλογη θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση όλων όσοι εμπλέκονται στη χορήγηση πλαστών πτυχίων, οι οποίοι πιθανόν διέφυγαν κατά το παρελθόν τις κυρώσεις του νόμου».