Σεμινάριο ασφαλείας υψηλών προσώπων - Free Sunday
Σεμινάριο ασφαλείας υψηλών προσώπων

Σεμινάριο ασφαλείας υψηλών προσώπων

Σε αποκλεισμούς δρόμων στο κέντρο της Αθήνας θα προχωρήσει η αστυνομία στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος φτάνει στην ελληνική πρωτεύουσα στις 15:30.

Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στις 14:00 μετά το μεσημέρι και θα αφορούν τόσο το κέντρο της Αθήνας όσο και την διαδρομή από το αεροδρόμιο και θα ισχύσουν μέχρι αύριο το πρωί που ο κ.Πούτιν θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος.

Εκτιμάται ότι στην επιχείριση για τα μέτρα ασφαλείας θα χρησιμοποιηθούν πάνω από 1500 αστυνομικοί ενώ σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις δεν αποκλείεται ο αριθμός να φτάσει και τις 2.500 

Τον συνολικό σχεδιασμό έχει η προεδρική φρουρά της Ρωσίας, η Spetsnaz, 70 ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της οποίας έχουν αναλάβει την ασφάλεια του στην Αθήνα.

Ο κ.Πούτιν θα μεταβεί στην Αθήνα σε ειδική θωρακισμένη λιμουζίνα, μαζί με την οποία θα κινούνται άλλες δυο πανομοιότυπες έτσι ώστε να μην είναι γνωστό ο όχημα στο οποίο θα επιβαίνει.

Τα τρία οχήματα έρχονται απο την Μόσχα με τρία μεταγωγικά αεροσκάφη τα οποία θα μεταφέρουν και βαρύ οπλισμό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ο οποίος θα δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας όπου βρίσκεται ο ρώσος πρόεδρος ενώ θα χρησιμοποιηθούν και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το βράδυ ο κ.Πούτιν θα διανυκτερεύσει στα νότια προάστια, στο ξενοδοχείο Divani Apollon, την ασφάλεια του οποίου έχουν αναλάβει οι ρώσοι συνοδοί του.