Δίκη χωρίς κατηγορούμενους - Free Sunday
Δίκη χωρίς κατηγορούμενους

Δίκη χωρίς κατηγορούμενους

"Είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά", είπε ο Γ.Ρουπακιάς στους αστυνομικούς του περιπολικού που τον μετέφερε στο Τμήμα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο, ο οδηγός του περιπολικού Νίκος Ντάφος.
Ο μάρτυρας εκλήθη να καταθέσει αντί του συναδέλφου του της ομάδας ΔΙΑΣ, που είχε ξεκινήσει να καταθέτει πριν την διακοπή της δίκης τον Ιανουάριο, αλλά σήμερα δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένης υποχρέωσής του.
Ο κ. Ντάφος κατέθεσε ότι συνάδελφος του αστυνομικός, με τον οποίο ήταν μαζί το βράδυ της δολοφονίας, έχει δεχτεί απειλές και έχει αποσπαστεί σε άλλη υπηρεσία, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν δέχτηκε απειλές.
Ο βασικός κατηγορούμενος Γ.Ρουπακιάς, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του ανωτάτου ορίου και παραμένει φρουρούμενος στο σπίτι του, δεν εμφανίστηκε ούτε σήμερα. 
Συνολικά στο ακροατήριο ήταν μόνο 2 από τους 68 κατηγορούμενους και κάποια στιγμή από λάθος οδηγήθηκε στην αίθουσα και κάθισε στο εδώλιο ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος δικαζόταν σε παρακείμενο χώρο για άλλη υπόθεση.

Λίγο αργότερα, η σύνθεση του δικαστηρίου που δικάζει τον Βλαστό, ανέβηκε στην έδρα, και έδωσε την διακοπή της δίκης έτσι ώστε να μεταφερθεί σε άλλη αίθουσα και να αρχίσει η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη θα επαναληφθεί στις 9 Ιουνίου και ενδέχεται η πολιτική αγωγή να θέσει θέμα κατ' αντιπαράσταση εξέτασης των αστυνομικών που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.