Ποινή φυλάκισης 6 ετών χωρίς αναστολή για τον Αρτέμη Σώρρα - Free Sunday
Ποινή φυλάκισης 6 ετών χωρίς αναστολή για τον Αρτέμη Σώρρα
Eurokinissi

Ποινή φυλάκισης 6 ετών χωρίς αναστολή για τον Αρτέμη Σώρρα

Στη φυλακή θα παραμείνει ο προφυλακισμένος Αρτέμης Σώρρας, στον οποίο επιβλήθηκε την Παρασκευή ποινή φυλάκισης έξι ετών χωρίς αναστολή για απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου.

Ο Σώρρας, ο οποίος είχε πείσει εκατοντάδες Έλληνες ότι είχε στην κατοχή του 600 δισεκατομμύρια ευρώ για να σώσει την οικονομία της χώρας, κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής συμμορίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Αθώοι για όλες τις κατηγορίες κρίθηκαν επίσης οι 22 συγκατηγορούμενοι του Σώρρα, προέδρου της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις». Το δικαστήριο συμφώνησε με την πρόταση της εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία δεν υπήρχε  εγκληματική οργάνωση αλλά «μία πολιτική κίνηση, μέσω της οποίας έγινε προσπάθεια να επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο Αρτ. Σώρρας κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος αίτηση δανειοδότησης της χώρας ύψους 600 δισ. δολαρίων, με επιτόκιο 0,5% και αποπληρωμή τα 100 έτη, εφόσον υπήρχε εγγύηση με ομόλογα ελληνικού Δημοσίου. 

Η εισαγγελέας τόνισε πως δεν προέκυψε οικονομική ζημία, στοιχείο απαραίτητο για την ύπαρξη απάτης, ενώ σε ό,τι αδφορά στα εξώδικα που οπαδοί του Αρτ. Σώρρα κοινοποιούσαν σε δημόσιες υπηρεσίες, η εισαγγελέας επεσήμανε: «Οι οφειλές ήταν ήδη ληξιπρόθεσμες κατά την κατάθεση των εξωδίκων. Οι επίμαχοι οφειλέτες αντιμετωπίστηκαν, όπως και οι υπόλοιποι. Η μόνη συνέπεια ήταν ότι έπρεπε να συγκεντρώσουν τις εξώδικες δηλώσεις. Δεν προκύπτει άμεση ζημία του Δημοσίου, καθώς δεν προέκυψε ότι οι φορολογούμενοι είχαν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν και δεν το έκαναν».

Τέλος, η εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση Σώρρα για τους ισχυρισμούς στους οποίους προέβη όταν το Η’ Μονομελές Πρωτοδικείο προχώρησε στην προκλητική απόφαση να αθωώσει τον Σώρρα για την κατηγορία διασποράς ψευδών ειδήσεων.