Νυχτερινή έφοδος κουκουλοφόρων με πυροβολισμούς στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης - Free Sunday
Νυχτερινή έφοδος κουκουλοφόρων με πυροβολισμούς στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης

Νυχτερινή έφοδος κουκουλοφόρων με πυροβολισμούς στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης

Ομάδες νονών της νύχτας που συγκρούονται για τη μοιρασιά της πιάτσας, εντοπίζει η αστυνομία από το χθεσινό επεισόδιο στα Λαδάδικα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου στη 1 τα ξημερώματα τριάντα κουκουλοφόροι άνοιξαν πυρ και έριξαν περισσότερες από τριάντα σφαίρες στον αέρα.

«Στάθηκαν στη μέση της πλατείας. Άλλοι φώναζαν και άλλοι κουνούσαν τα ρόπαλα που κρατούσαν. Όλοι φορούσαν κουκούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Παγγαίου. Τότε ακούστηκαν οι πυροβολισμοί» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο thestival.gr.

 

Στη συνέχεια μέσω της λεωφόρου Νίκης επέστρεψαν στην οδό Σαλαμίνος. Επιβιβάστηκαν στα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή.

 

Το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης δέχτηκε πλήθος τηλεφωνημάτων που ανέφεραν το περιστατικό και όλες οι δυνάμεις Τάξης και Ασφάλειας του κέντρου δέχτηκαν εντολή να κινηθούν προς το σημείο και να εντοπίσουν τους κουκουλοφόρους αλλά οι δράστες είχαν προλάβει να διαφύγουν.

Ακολούθησαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή όμως οι «πιστολέρο» είχαν εξαφανιστεί. Η οδός Παγγαίου αποκλείστηκε και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας περισυνέλεξαν περίπου τριάντα κάλυκες. Δικυκλιστές της ομάδας Ζ εντόπισαν και συνέλεξαν κουκούλες και full face μπροστά στο δικαστικό μέγαρο και στην οδό Παλαιού Σταθμού.Η Αστυνομία εκτιμά ότι η προστασία των χώρων διασκέδασης αποφέρει σημαντικά κέρδη. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εικάζουν ότι οι κουκουλοφόροι με την ενέργειά τους ήθελαν να στείλουν μήνυμα ελέγχου της περιοχής των Λαδάδικων προς τους ανταγωνιστές τους.