Δύο συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για επιθέσεις στη ΧΑ - Free Sunday
Δύο συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για επιθέσεις στη ΧΑ
Eurokinissi

Δύο συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για επιθέσεις στη ΧΑ

Δύο Έλληνες ηλικίας 35 και 36 ετών συνελήφθησαν τη Δευτέρα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι δύο συλληφθέντες, για τους οποίους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για σωρεία αδικημάτων, κατηγορούνται για συμμετοχή στις επιθέσεις με εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της ΧΑ στην οδό Δηλιγιάννη την 1η Νοεμβρίου 2019, καθώς για ανάλογη επίθεση σε γραφεία του κόμματος στην οδό Πινδάρου τον Μάιο του 2019.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, το πρωί της Τρίτης οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας από την οποία ζήτησαν και έλαβαν δύο ημέρες προθεσμία για να απολογηθούν.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να εξακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για την επίθεσης της 23ης Μαΐου 2019την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ταξιαρχία Ντουρρούτι».

«Η ίδια οργάνωση, με πανομοιότυπο τρόπο δράσης και μοναδική διαφοροποίηση ως προς το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας της, έχει αναλάβει την ευθύνη για τέσσερις ακόμη ενέργειες και ειδικότερα:

  • επίθεση σε βάρος κεντρικών γραφείων του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», επί της Λ. Μεσογείων 131, στην Αθήνα Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 09:35' ώρα της 31-03-2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας»,
  • επίθεση σε βάρος, μελών της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής του ιδίου πολιτικού κόμματος, επί της οδού Μετεώρων στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 18:45' ώρα της 14-06- 2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Σαχζάτ Λούκμαν»,
  • επίθεση σε βάρος οχημάτων μέλους της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικών Προαστίων του ιδίου πολιτικού κόμματος, επί της οδού Δωδεκανήσου 120 στην Πετρούπολη Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 04:00' ώρα της 17-10-2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Abd Elsalam» και
  •  επίθεση σε βάρος των εγκαταστάσεων της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής του ιδίου πολιτικού κόμματος, επί της οδού Μετεώρων στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 02:17' ώρα της 11-02-2019, με την ονομασία «Ταξιαρχία Petrit Zifle».