Προφυλακίστηκαν με νέο κατηγορητήριο για τη ληστεία της Καβάλας - Free Sunday
Προφυλακίστηκαν με νέο κατηγορητήριο για τη ληστεία της Καβάλας

Προφυλακίστηκαν με νέο κατηγορητήριο για τη ληστεία της Καβάλας

Την αντίδραση των συνηγόρων των τριών κατηγορουμένων για τη ληστεία των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ στο υποκατάστημα εταιρείας φύλαξης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας προκάλεσε η απόφαση της εισαγγελέως Καβάλας, να μετατρέψει το κατηγορητήριο από υπεξαίρεση και συνέργειας σε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος σε διακεκριμένη κλοπή που επίσης έχει κακουργηματικό χαρακτήρα με βάση την οποία προφυλακίστηκαν μέχρι να διεξαχθεί η δίκη τους.

Η αλλαγή του κατηγορητηρίου έγινε όταν η εισαγγελέας διαπίστωσε ότι δεν είχε υποβληθεί μήνυση από την εταιρεία για υπεξαίρεση, η οποία μετά τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα διώκεται μόνο μετά από έγκλιση.

Είχε προηγηθεί μία μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που κράτησε περίπου δώδεκα ώρες, η οποία στη συνέχεια επανελήφθη με βάση το νέο κατηγορητήριο και οδήγησε στην προφυλάκιση των τριών.

Δύο εκ των συνηγόρων σε δηλώσεις τους, έκαναν λόγο για ενέργεια από μέρους της εισαγγελικής Αρχής που προσβάλει τον νομικό πολιτισμό.
Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας μέχρι τη μεταγωγή τους στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.