Εφηβικό φονικό με φόντο προσβολές (;) - Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση - Free Sunday
Εφηβικό φονικό με φόντο προσβολές (;) - Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση

Εφηβικό φονικό με φόντο προσβολές (;) - Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση

Νωρίτερα, ο φίλος και συμμαθητής του 14χρονου που δολοφονήθηκε στο χωριό Γέφυρα του Δήμου Χαλκηδόνας.οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης.

Μετά και τα ίχνη-αποτυπώματα που άφησε τόσο στο κουζινομάχαιρο που χρησιμοποίησε, όσο και στον τόπο του εγκλήματος, ο νεαρός παραδέχθηκε τελικά την πράξη του στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν.

Ως κίνητρο επικαλέστηκε ότι την τελευταία διετία δεχόταν απανωτές μειωτικές και προσβλητικές λεκτικές επιθέσεις από το θύμα, συνεχή πειράγματα για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του. Φέρεται δε να είπε ότι το θύμα τον πείραζε ακόμα και για την παλαιότητα του τρακτέρ του αγρότη-αρτοποιού πατέρα του.

Ο καθ' ομολογίαν δράστης ήταν το άτομο με το οποίο ο άτυχος 14χρονος επέστρεφε προς το σπίτι του από διασκέδαση το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα δυο παιδιά έφτασαν μαζί στο σπίτι του θύτη, από όπου πήρε από την κουζίνα το μαχαίρι, με το οποίο λίγο αργότερα μαχαίρωσε τον συμμαθητή του δύο φορές στον λαιμό, τη μία από αυτές θανάσιμα. Το αγόρι έφερε και αμυντικά τραύματα στα χέρια του καθώς προσπάθησε να αντισταθεί, ενώ είχε και νωπές μελανιές στα πόδια του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σορός του 14χρονου εντοπίστηκε από τον πατέρα του δράστη και περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, σε αγροτική έκταση, απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο του χωριού Γέφυρα, κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή, σε σημείο που δεν φαινόταν εύκολα από τον δρόμο, το πρωί της Κυριακής, μετά από ώρες ερευνών.

Από χθες στο σπίτι του θύματος έχουν φτάσει και ψυχολόγοι, για να παράσχουν την απαραίτητη στήριξη. Η συγκεκριμένη οικογένεια, που διατηρεί αρτοποιείο στο χωριό Γέφυρα, έχει άλλα δύο παιδιά, έναν δίδυμο με τον 14χρονο Τάσο κι άλλο ένα 15χρονο αγόρι. Τρίτεκνη είναι και η οικογένεια του δράστη, ο πατέρας του οποίου είναι αγρότης-εργάτης.

kid2