Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας λόγω της χιονόπτωσης - Free Sunday
Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας λόγω της χιονόπτωσης
Πυκνή χιονόπτωση και στη Μάνδρα Eurokinissi

Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας λόγω της χιονόπτωσης

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα που επιχειρούν στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας δεν κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό τον αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα η χώρα να κοπεί στα δύο από το απόγευμα της Δευτέρας. Η κακοκαιρία «Ζηνοβία» που πλήττει τη χώρα μέχρι την Τρίτη έφερε προβλήματα στους δρόμους και διακοπές ηλεκτροδότησης, κυρίως στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ορεινή Εύβοια και την Κρήτη, κυρίως στο νομό Χανίων.

Λόγω της χιονόπτωσης, η Τροχαία διέκοψε το απόγευμα την κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό από το ύψος των διοδίων στις Αφίδνες και στα δύο ρεύματα.

Στην Μαλακάσα, ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς πολλοί οδηγοί δεν είχαν εφοδιαστεί με αλυσίδες. 

Νωρίτερα είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία φορτηγών και λεωφορείων.

Απαγορεύτηκε επίσης η κυκλοφορία από το 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας - Θήβας, στο ρεύμα προς Θήβα, στην περιοχή της Μάνδρας.

Χωρίς ρεύμα είχαν μείνει το μεσημέρι της Δευτέρας η πόλη της Θήβας και γύρω χωριά, μεγάλο μέρος των Χανίων, καθώς και περιοχές της Αττικής όπως Άνω Γλυφάδα και Άνω Βούλα, Υμηττός, Βαρνάβας, Ραφήνα, Καπανδρίτι, Βραυρώνα.

Στην Βοιωτία οι οδηγοί θα χρειαστούν αλυσίδες για να κινηθούν από την Αράχωβα έως το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και το χωριό Επτάλοφος, όπως επίσης και στο επαρχιακό δίκτυο του νομού. 

Σε ό,τι αφορά την Εύβοια χρειάζονται αλυσίδες για όσους κινούνται από Χαλκίδα προς Αιδηψό και ιδιαίτερα από το 16ο έως το 47ο χιλιόμετρο, αλλά και στους δρόμους της κεντρικής Εύβοιας δηλαδή προς Κερασιά, Σέτα και Στρόπωνες, καθώς η χιονόπτωση εκεί και κυρίως ο παγετός έχουν προκαλέσει προβλήματα.

Στο νόμο Φωκίδας είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για την πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, αλλά και στα χωριά της Δυτικής Φωκίδας δηλαδή προς Καστριώτισσα, Στρώμη, Αρτοτίνα και Διχώρι.

Στη Φθιώτιδα μαπαραίτητες είναι οι αλυσίδες για τον δρόμο Λαμίας Καρπενησίου ιδιαίτερα στη Ράχη Τυμφρηστού, όπου τα φαινόμενα μεταβάλλονται.

Στην Ευρυτανία θα χρειαστούν αλυσίδες στο δρόμο από Φουρνά προς Καρδίτσα, στο δρόμο προς Κρίκελλο και Δομνίστα, αλλά και στο δρόμο Καρπενήσι Αγρίνιο μέσω Προυσού, καθώς και για την πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου.

Συνεργεία της ΔΕΗ κινούνται για να αποκαταστήσουν τις βλάβες στην περιοχή της Θίσβης ήτοι Ξηρονομή, Δομβραίνα, Ελλοπία, Χώστια και οι παραλιακοί οικισμοί όπως και η Κοινότητα Αμπελοχωρίου, που είναι χωρίς ρεύμα.

Στο Αμπελοχώρι μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να μεταφερθεί ασθενής στο νοσοκομείο της Θήβας.

Σε ισχύ λόγω θυελλωδών ανέμων παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.