Ξεκινά σήμερα η υποβολή δικαιολογητικών για τις 5.250 μόνιμες προσλήψεις στην εκπαίδευση - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Ξεκινά σήμερα η υποβολή δικαιολογητικών για τις 5.250 μόνιμες προσλήψεις στην εκπαίδευση
«Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που το υπουργείο προχωρά σε μόνιμους διορισμούς» επισήμανε η Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Ξεκινά σήμερα η υποβολή δικαιολογητικών για τις 5.250 μόνιμες προσλήψεις στην εκπαίδευση

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου η υποβολή των δικαιολογητικών για τις προκηρύξεις για 5.250 μόνιμους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η πρόκληση για τις οποίες έχει ήδη αναρτηθεί από το ΑΣΕΠ.

Η υποβολή δικαιολογητικών για την προκήρυξη 1ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 45/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) θα διαρκέσει από από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, ενώ για την προκήρυξη 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) το αντίστοιχο χρονικό περιθώριο είναι από την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020.

«Δέκα χρόνια μετά, η δημόσια εκπαίδευση ενισχύεται με 5.250 μόνιμους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών. Δεν θα δίσταζα να χαρακτηρίσω τη σημερινή ημέρα ιστορική» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά σε μόνιμους διορισμούς προσωπικού Γενικής Εκπαίδευσης. Απαντάμε έμπρακτα στις ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, ελλείψεις που είχαν γίνει χρόνιες. Πριν λίγες ημέρες, με την πρόσκληση στελέχωσης των σχολείων Ειδικής Αγωγής και την εκκίνηση της σχετικής διαδικασίας διορισμού, για πρώτη φορά, 4.500 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, και σήμερα με την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης με 5.250 εκπαιδευτικούς, βήμα-βήμα προχωράμε σταθερά και μεθοδικά στην αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας. Εμείς χτίζουμε το μέλλον με πράξεις» συνέχισε η κ. Κεραμέως.

Για να καταλήξει: «Εκεί που άλλοι καταψήφιζαν τον προϋπολογισμό του 2020 και τους συνολικά 9.750 διορισμούς στην εκπαίδευση, εμείς υλοποιούμε μία προς μία τις δεσμεύσεις μας βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για το δημόσιο σχολείο, τις νέες και τους νέους και τη χώρα μας».