Έκκληση Βαρθολομαίου για συμμετοχή στην Πανορθόδοξο Σύνοδο - Free Sunday
Έκκληση Βαρθολομαίου για συμμετοχή στην Πανορθόδοξο Σύνοδο

Έκκληση Βαρθολομαίου για συμμετοχή στην Πανορθόδοξο Σύνοδο

Σημαντικός αριθμός Πατριαρχείων θα απουσιάσει από την Πανορθόδοξο Ιερά Σύνοδο που αρχίζει αύριο στην Κρήτη. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απηύθυνε έκκληση να παραστούν έστω και την τελευταία στιγμή.

Η απόφαση να μην συμμετάσχουν βαρύνει τους ίδιους δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την άφιξη στου στην Κρήτη.

Η Αγία και Μεγάλη Οικουμενική Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας αρχίζει αύριο στο Κολυμπάρι Χανίων 

Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, το σημαντικότερο γεγονός της ορθόδοξης εκκλησίας των τελευταίων 1300 ετών, πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου, στο Κολυμπάρι Χανίων της Κρήτης και αποτελεί την πρώτη συνάντηση των Ορθοδόξων Προκαθημένων και Επισκόπων μετά το σχίσμα των Εκκλησιών το 1054.

Η Ελληνική Πολιτεία, έχοντας το ιστορικό προνόμιο να φιλοξενεί στο έδαφός της την πρώτη συνάντηση όλων των ορθοδόξων προκαθημένων και επισκόπων μετά το Σχίσμα του 1054 μ.Χ., προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εγγυηθεί την απόλυτη ασφάλεια των συμμετεχόντων και την οργανωτική επιτυχία της Συνόδου, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ.  

Δείπνο προς τιμήν των Ορθοδόξων Προκαθημένων θα παραθέσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος θα  βρίσκεται στην Κρήτη.