Υψηλής τεχνολογίας καλλιέργειες κάνναβης στην Αττική - Free Sunday
Υψηλής τεχνολογίας καλλιέργειες κάνναβης στην Αττική
ΕΛΑΣ

Υψηλής τεχνολογίας καλλιέργειες κάνναβης στην Αττική

Πέντε άτομα συνελήφθησαν και δύο ακόμα καταζητούνται ως υπεύθυνοι για κλειστές, υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης σε Παλλήνη, Κορωπί και Διόνυσο.

Οι «βιομηχανίες» κάνναβης που λειτουργούσαν πίσω από σφραγισμένα παράθυρα χρησιμοποιούσαν σύγχρονα συστήματα φωτισμού, ποτίσματος και εξαερισμού, τα οποία απαιτούν εκτεταμένες ηλεκτρολογικές και άλλες εργασίες, ένδειξη ότι τα κυκλώματα ναρκωτικών υιοθετούν πλέον τις τελευταίες τεχνολογίες.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των τριών εργαστηρίων έρχεται εξάλλου λίγες εβδομάδες μετά τον εντοπισμό του πρώτου εργαστηρίου αμφιτεμίνης, ή σίσα, στην Ελλάδα.

Στις τρεις περιοχές της Αττικής η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα, εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 42 έως 49 ετών και ένας 26χρονος αλλοδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη δύο συνεργών τους.

Η αστυνομία εκτιμά ότι το παράνομο κέρδος του κυκλώματος ξεπερνά το ποσό των 75.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οικήματα, χώρους στάθμευσης και αποθήκες, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, σε Κορωπί, Παλλήνη, Διόνυσο, Θρακομακεδόνες, Γέρακα, Άλιμο, Μαρούσι και Νέο Κόσμο, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 37 κάνναβης και ζυγαριές ακριβείας, μεταξύ άλλων.