ΟΑΣΑ: Και μέσω Διαδικτύου η αγορά εισιτηρίων - Free Sunday
ΟΑΣΑ: Και μέσω Διαδικτύου η αγορά εισιτηρίων
Οι επιβάτες θα μπορούν να πληρώνουν και μέσω κινητού, αρκεί η συσκευή να διαθέτει τσιπ NFC Εικόνα αρχείου

ΟΑΣΑ: Και μέσω Διαδικτύου η αγορά εισιτηρίων

Οι επιβάτες των μέσων του ΟΑΣΑ θα μπορούν πλέον να φορτίζουν τις κάρτες εισιτηρίων και από το athenacard.gr, στο πλαίσιο αναβάθμισης του συστήματος που περιλαμβάνει και νέα τερματικά έκδοσης εισιτηρίων, τα οποία θα τοποθετηθούν και σε κάποιους σταθμούς του μετρό.

Ακόμα, δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη μετάβασης στο εκδοτήριο για ανανέωση της ισχύος των καρτών των δικαιούχων μειωμένου εισιτηρίου ή δωρεάν μετακίνησης (π.χ. φοιτητές, ΑμεΑ κ.ά.), καθώς οι δικαιούχοι θα εξυπηρετούνται και από τα Αυτόματα Μηχανήματα και όχι μόνο από τα σημεία που διαθέτουν τερματικά (ΤΕΚ), ενώ οι επεκτάσεις των ημερομηνιών λήξης των δικαιωμάτων θα γίνονται αυτοματοποιημένα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός έχει προχωρήσει στην προμήθεια 100 Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών που δίνουν ρέστα και σε χαρτονομίσματα και 12 Τερματικών Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ), αυτόματα μηχανήματα, τα οποία μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση καρτών.

Επίσης, αυξάνονται τα σημεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών, ενώ θα δημιουργηθούν νέα εκδοτήρια της ΟΣΥ σε διάφορα σημεία της Αθήνας, τα οποία θα διαθέτουν και Τερματικά Έκδοσης Καρτών.