Τεταμένη κατάσταση στο Ελληνικό - Free Sunday
Τεταμένη κατάσταση στο Ελληνικό

Τεταμένη κατάσταση στο Ελληνικό

Τεταμενη είναι η κατάσταση  στο κέντρο φιλοξενίας του Ελληνικού, όπου χθες το βράδυ ένας πρόσφυγας έχασε τη ζωή του και άλλοι δυο τραυματίστηκαν μετά από συμπλοκή που έγινε μεταξυ τους.
Πρόκειται για άνδρα αφγανικής καταγωγής ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία, έφερε  τραύματα από μαχαίρι, όπως και οι τραυματίες, οι οποίοι εχουν κτυπήματα και από ρόπαλα, αλλά είναι εκτός κινδύνου.
Η συμπλοκή έγινε μεταξύ Αφγανών για άγνωστη αιτία μέσα στο κέντρο του Ελληνικού, και την υπόθεση ερευνα το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η ασφάλεια των Ελλήνων, αλλά και των προσφύγων-μεταναστών"   αναφέρει σε δήλωση του, ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος χαρακτηρίζει την κατάσταση στο Ελληνικό, ανεξέλεγκτη.
Ακολουθεί η δήλωση του κ.Κικίλια

«Η κατάσταση στο Ελληνικό ξέφυγε εκτός ορίων χθες βράδυ, όταν μετά από σφοδρή συμπλοκή μεταξύ μεταναστών, που είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, ένας από αυτούς κατέληξε νεκρός.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας δήλωσε ότι η εκκένωση των εγκαταστάσεων του Ελληνικού αποτελούσε άμεση προτεραιότητα, αλλά δεν προχώρησε γιατί προηγείτο η Ειδομένη… Δυστυχώς, τον πρόλαβαν οι εξελίξεις!
Σε μια ευνομούμενη χώρα, δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να ομολογεί ότι επιτρέπει να γιγαντώνεται η εγκληματικότητα σε μια περιοχή, επειδή  προηγείται η αντιμετώπισή της σε κάποια άλλη.
Επιτέλους, τι πρέπει να γίνει ακόμα για να καταλάβουν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησής τους πρέπει να είναι η ασφάλεια των Ελλήνων, αλλά και των προσφύγων-μεταναστών;».