Παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ο αστυνομικός που χαστούκισε ανήλικο - Free Sunday
Παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ο αστυνομικός που χαστούκισε ανήλικο

Παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ο αστυνομικός που χαστούκισε ανήλικο

Έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά διέταξε ο εισαγγελέας σε βάρος του αστυνομικού, μέλους της τετραμελούς ομάδας ΔΙΑΣ, που έχει καταγραφεί σε βίντεο να βιαιοπραγεί σε βάρος ανήλικου αγοριού στο Μενίδι.

Οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που ήταν παρόντες στο περιστατικό οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούμενοι για υπόθαλψη, καθώς στο επίμαχο καταγραφέν υλικό εμφανίζονται απαθείς στην βιαιοπραγία του συναδέλφους τους κατά του 11χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δράστης της επίθεσης σε βάρος του 11χρονου, εμφανίστηκε την Δευτέρα, οπότε είχε πλέον παρέλθει ο χρόνος του αυτοφώρου, ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο. Έτσι ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του.

Η εντολή του εισαγγελικού λειτουργού είναι να ληφθούν καταθέσεις ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και να εξακριβωθεί όχι μόνο αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της σωματικής βλάβης αλλά αν διαπράχθηκε με την επιβαρυντική περίπτωση ότι ο δράστης είχε ρατσιστικά κίνητρα για την πράξη του σε βάρος του μικρού που φαίνεται να είναι Ρομά.

Νωρίτερα την Δευτέρα, ο Στράτος Μπαλάσκας, μέλος της ομοσπονδίας αστυνομικών Αττικής, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι ο αστυνομικός είχε εξαφανιστεί και ότι ακόμα και η οικογένεια του δήλωνε πως δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή μαζί του.

Με την ολιγόωρη εξαφάνισή του κατηγορούμενος κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Οι δύο άλλοι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο περιστατικό οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και έχουν επίσης τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Το περιστατικό αστυνομικής βίας προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δήλωσε πως «όσοι χτυπούν ανηλίκους δεν έχουν θέση πουθενά».

Ο αστυνομικός, ο οποίος καταγράφηκε να χτυπά το παιδί από κάμερα κλειστού κυκλώματος, είναι υπότροπος για βιαιοπραγίες κατά τη διάρκεια προσαγωγών, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Για την υπόθεση διενεργείται ΕΔΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί».