Η φιέστα του Αλέξη Τσίπρα και η πραγματικότητα στο Νοσοκομείο Σαντορίνης - Free Sunday
Η φιέστα του Αλέξη Τσίπρα και η πραγματικότητα στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Η φιέστα του Αλέξη Τσίπρα και η πραγματικότητα στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

«Έγκυος γυναίκα που άκουσε τον Πρωθυπουργό ότι μπορεί να γεννήσει στο Νοσοκομείο, το επιχείρησε την Δευτέρα 18/7/2016, πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Κατέληξε να γεννήσει σε Νοσοκομείο της Κρήτης με διακομιδή, επειδή το Νοσοκομείο Σαντορίνης διαθέτει μόνο μία γυναικολόγο Ιατρό, δεν διαθέτει Αιμοδοσία, Νεογνολογικό Τμήμα. Το ίδιο συνέβη με άλλες πέντε γυναίκες έγκυες που παραπέμφθηκαν σε άλλα Νοσοκομεία. 

Δεν μπορούν να εκδώσουν αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων ελλείψει μηχανοργάνωσης, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία από έλλειψη Ιατρών και για τεχνικούς λόγους, δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος, δεν υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, δεν καλύπτονται οι εφημερίες λόγω έλλειψης Ιατρών» αναφέρει στην ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία μετά την επίσκεψη της στο Νοσοκομείο και προσθέτει 

«Είναι εμφανής η προχειρότητα, η βιασύνη, η έλλειψη συντονισμού στη λειτουργία του Νοσοκομείου, χωρίς να διαθέτει ασφαλή κάλυψη σε Ιατρικό Προσωπικό και άλλους επαγγελματίες υγείας. Προκύπτουν σημαντικά προβλήματα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς (ΔΕΚΟ) του Νοσοκομείου. 

Το ελλιπέστατο προσωπικό πολλών ταχυτήτων (εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας που μεταφέρθηκαν, αποσπασμένοι από άλλα Νοσοκομεία για μικρά χρονικά διαστήματα, προσωπικό ΑΕΜΥ ΑΕ) παρότι δίνουν και τη ψυχή τους, δεν μπορούν να στηρίξουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου. 

Φυσικά κανείς δεν ήταν σε θέσει να απαντήσει πότε θα λειτουργήσουν οι Ιατρικοί Τομείς, τα Χειρουργεία, η Μ.Τ.Ν., τα Ιατρικά Μηχανήματα. 

Γίνεται σαφές πια ότι το Νοσοκομείο το χειμώνα θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας και μόνο το καλοκαίρι ως Γενικό Νοσοκομείο με αποσπάσεις, νέες συμβάσεις εργασίας προκειμένου να εισπράττουν τα ασφαλιστικά συμβόλαια των τουριστών.

Χάος, απόλυτο χάος» καταλήγει στην ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία 


ΝΔ: Ο Αλ. Τσίπρας σε ρόλο “Μαυρογιαλούρου” 

«Ο κ. Τσίπρας διεκδίκησε και κέρδισε επάξια τον τίτλο του “Μαυρογιαλούρου”», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ και προσθέτει:
«Στις 15 Ιουλίου, σε μια φιέστα φτηνής προπαγάνδας, εμφανιζόταν να εγκαινιάζει το νοσοκομείο Σαντορίνης και να βεβαιώνει ότι “ οι νέες γυναίκες του νησιού μπορούν να γεννούν εδώ”.

Λίγες μέρες αργότερα, έγκυες γυναίκες μεταφέρονταν σε άλλα νοσοκομεία, ακόμη και στην Κρήτη, με επείγουσα διακομιδή. Αποδεικνύεται έτσι, άλλη μια φορά, ότι είναι επικίνδυνο να πιστεύει κανείς τον κ. Τσίπρα.

Η αλήθεια, άλλωστε – και την είχε επισημάνει η Νέα Δημοκρατία – είναι ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης είχε κατασκευαστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και το μόνο που έκαναν ήταν να μεταφέρουν εκεί το ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου Υγείας.

Η αλήθεια είναι ότι με φιέστες δεν βελτιώνεται η καθημερινότητα των Ελλήνων. Η κοινωνία απαιτεί σοβαρές λύσεις και όχι  επικοινωνιακές απόπειρες εμπαιγμού».