Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί - Free Sunday
Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες,η μεταφορά των οκτώ στρατιωτικών στην Αθήνα αποφασίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία για το αίτημα πολιτικού ασύλου που έχουν υποβάλει και να διασφαλισθεί η ασφάλεια τους. Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί θα κρατηθούν στον στο Ολυμπιακό Χωριό.

Από την πλευρά της η Άγκυρα ζητά την έκδοσή τους δια του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Τσαβούσογλου. 

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης τούς έκρινε ένοχους για παράνομη είσοδο στη χώρα και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή.

Οι οκτώ στρατιωτικοί οι οποίοι έφθασαν με τουρκικό ελικόπτερο στην Ελλάδα το Σάββατο,  έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα ενώ μέσω της συνηγόρου τους έκαναν γνωστό ότι φοβούνται για τη ζωή τους εάν επιστρέψουν στην Τουρκία. Οι αιτήσεις ασύλου θα αρχίσουν να εξετάζονται στις 27 Ιουλίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις των συνηγόρων τους στην Εφημερίδα των Συντακτών, σε περίπτωση που η υπηρεσία ασύλου απορρίψει τις αιτήσεις τους, θα αξιοποιήσουν το δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή, που εδρεύει στην Αθήνα, ενώ αν χρειαστεί θα καταφύγουν και στα διοικητικά δικαστήρια.