Οι αντιεξουσιαστές επέστρεψαν και τα έσπασαν στο ΑΠΘ - Free Sunday
Οι αντιεξουσιαστές επέστρεψαν και τα έσπασαν στο ΑΠΘ

Οι αντιεξουσιαστές επέστρεψαν και τα έσπασαν στο ΑΠΘ

Σύμφωνα με τον αντιπρυτανη Θ.Λαόπουλο, η εκκλενωση ήταν επιβεβλημένη καθώς την ώρα της επίθεσης στο ισόγειο βρισκόταν κόσμος, λόγω των ορκωμοσιών και αυτοί που επιτέθηκαν άδειασαν τη σκόνη των πυροσβεστήρων επάνω τους". 

Ηταν το τελευταίο επεισόδιο του κλεφτοπόλεμο στον οποίο επιδίδονται κυβέρνηση και αντιεξουσιαστές μετά την προκλητική ανοχή που επέδειξε η αστυνομία στην δεκαήμερη κατάληψη του ΑΠΘ για την πραγματοποίηση του NO BORDER CAMP.

Χθες, δύο ημέρες μετά την λήξη της κατάληψης κι ενώ συνεχίζεται ακόμη η καταγραφή των φθορών στο ΑΠΘ, ηαστυνομία προχώρησε σε εκκένωση τριών χώρων που είχαν καταλάβει άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και συγκεκριμένα το Ορφανοτροφείο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, το Μανδαλίδειο και ενα κτίριο που ανήκε σε ιδιώτη ενώ έγιναν και 74 συλλήψεις, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται πολίτες 13 χωρών που είχαν συμμετάσχει στο BORDER CAMP. 

Οι συλληφθέντες θα δικαστούν σήμερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με κατηγορίες  σε βαθμό πλημμελήματος για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Απο αυτούς οι 9 είναι για την κατάληψη του Μανδαλίδειου και οι 9 για την κατάληψη του Ορφανοτροφείου και διώκονται για κατάληψη δημόσιας περιουσίας ενώ οι υπόλοιποι 60 απο την κατάληψη του 8όροφου κτιρίου επί της οδού Καρόλου Ντηλ, κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, στης 11 το πρωί που είναι προγραμματισμένη η δίκη ενώ στη Λάρισα  αντιεξουσιαστές κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη απαιτώντας να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες.

Χθες μετά την κατάληψη των γραφείων του στη Θεσσαλονίκη απο την Αντιεξουσιαστική Κίνηση,, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του είχε καταδικάσει την αστυνομική επέμβαση. «Τι απαντάει στο Kόμμα του ο κ. Τόσκας; Συμφωνεί με τη θέση του Κόμματός του;» είχε αναρωτηθεί σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, μετά την αποδοκιμασία της επέμβασης από τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Χθες το βράδυ,, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός μέλους του Ρουβίκωνα, ομάδας που έχει σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά μέχρι τώρα απολάμβανε μιας ασυλίας- με την κατηγορία των φθορών κατά την διαμαρτυρία στην τουρκική πρεσβεία.

Το τελευταίο επεισόδιο έγινε σήμερα το πρωί με την κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για τις καταλήψεις κτιρίων στην Αθήνα.



Αμέσως μετά την εκκένωση του ορφανοτροφείου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, το κτίριο κατεδαφίστηκε, όπως προβλεπόταν σε παλαιότερες αποφάσεις και ο χώρος θα αποδοθεί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την ανέγερση ιδρύματος. (φωτογραφία)