ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ - ΠΟΕ ΟΤΑ συγκοινωνίες και (ξαφνικα και) τρένα απεργούν σήμερα για το ασφαλιστικό - Free Sunday
ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ - ΠΟΕ ΟΤΑ συγκοινωνίες και (ξαφνικα και) τρένα απεργούν σήμερα για το ασφαλιστικό
Κλειστές θα παραμείνουν την Τρίτη οι δημόσιες υπηρεσίες Eurokinissi

ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ - ΠΟΕ ΟΤΑ συγκοινωνίες και (ξαφνικα και) τρένα απεργούν σήμερα για το ασφαλιστικό

Απεργία στο Δημόσιο έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο Βρούτση για το ασφαλιστικό σύστημα.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ίδια μέρα αποφάσισε και το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας καλώντας μάλιστα τα σωματεία να συμμετέχουν μαζικά, προκειμένου να εμποδίσουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό που «θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση».

Χωρίς τρόλεϊ θα παραμείνει η Αθήνα, όπως ποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι με το νέο νόμο «διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με το Ν. 4336/15 (τρίτο μνημόνιο), ενώ διατηρούνται και τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν, μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας».

Σε ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εκδόθηκε στις 6:30 το πρωί αναφέρεται οτι «λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Προαστιακός».

Ακόμα, το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση με αφετηρία τα Προπύλαια στις 6.30 το απόγευμα, καθώς και στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά και την πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα.