Η Λίμνη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά ο Τόσκας βλέπει τον κόσμο ευχαριστημένο - Free Sunday
Η Λίμνη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά ο Τόσκας βλέπει τον κόσμο ευχαριστημένο

Η Λίμνη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά ο Τόσκας βλέπει τον κόσμο ευχαριστημένο

Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος για την καλή απόδοση του κρατικού μηχανισμού, δήλωσε ο Αν., Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Τόσκας μετά από σύσκεψη της οποίας προήδρευσε στην περιοχή, όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Ο κ.Τόσκας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα η πυρκαγιά στην Λίμνη Εύβοιας θα ελεγχθεί σύντομα, και είπε ότι την απόφαση να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ελήφθη "¨για να διευκολυνθούν σε κάποιους τομείς και οι τοπικοί φορείς, ώστε να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών". 

Τη διαβεβαίωση ότι η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια είναι βελτιωμένη σε σχέση με χθες και ότι η Λίμνη δεν κινδυνεύει, είχε δώσει νωρίτερα σήμερα ο γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης,

Σύμφωνα με τον κ.Αναγνωστάκη, δεν υπάρχει πανικός και οι πολίτες επιστρέφουν στους κανονικούς τους ρυθμούς, ενώ υπάρχει ένα μέτωπο πυρκαγιάς στην περιοχή Πευκέλι, στο οποίο έχουν επικεντρωθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη συμμετοχή 4 αεροσκαφών και 4 ελικοπτέρων.

Την Κυριακή

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στο μέτωπο της φωτιάς το οποίο ξεπέρασε τα 12-15 χιλιόμετρα ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Για την κατάσβεση επιχειρούν 48 οχήματα, 120 πυροσβέστες, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, ενώ μηχανήματα φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες. Από αέρος επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Νωρίτερα η φωτιά είχε φτάσει δίπλα από τα σπίτια στον οικισμό Κατούνια, ο οποίος έχει εκκενωθεί καίγοντας εξοχική κατοικία, αποθήκες και συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων. Η Μονή Γαλατάκη εκκενώθηκε επίσης από την Αστυνομία και οι μοναχές έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην Λίμνη.