Γνωστός στην αστυνομία ο δράστης της δολοφονίας του Αφγανού στη Μενάνδρου - Free Sunday
Γνωστός στην αστυνομία ο δράστης της δολοφονίας του Αφγανού στη Μενάνδρου

Γνωστός στην αστυνομία ο δράστης της δολοφονίας του Αφγανού στη Μενάνδρου

Σεσημασμένοι και γνώριμοι της ΕΛΑΣ είναι ο δράστης της δολοφονίας του 25χρονου Αφγανού στην Οδό Μενάνδρου χθες Πέμπτη, στις 12:50 το μεσημέρ.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης, τόσο του ίδιου όσο και των συνεργών του έγινε από το πρωί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας κατά την οποία έγιναν 24 προσαγωγές.

Η χθεσινή συμπλοκή με έναν 25χρονο Αφγανό νεκρό και έναν 23χρονο ομοεθνή του σοβαρά τραυματία, ο οποίος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, από αντίπαλη φατρία του Πακιστάν για το ποιος θα πάρει τα σκήπτρα του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή, οδηγεί σε αλλαγή σχεδίων για την αστυνόμευση της περιοχής.

Όπως προκύπτει από απόρρητες αναφορές και εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ, στην περιοχή που εκτείνεται από την Ομόνοια, την Πλατεία Βάθη και την Κουμουνδούρου, δρουν τα τελευταία χρόνια ασιατικές μαφίες.

Αφγανοί και Πακιστανοί βρίσκονται σε θανάσιμη κόντρα για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου τσιγάρων και ναρκωτικών και ο πάγκος για πώληση τσιγάρων στη Μενάνδρου, τη Ζήνωνος, τη Σωκράτους ή τη Σοφοκλέους υπόκειται σε “χαράτσι” στους Ασιάτες “νονούς” που κάνουν κουμάντο στο σημείο όπως επίσης για να εμφανιστεί ένα βαποράκι και να σπρώξει τα φιξάκια με την ηρωίνη.


Στο ίδιο τρίγωνο δραστηριοποιούνται Αλγερινοί και Μαροκινοί που συνήθως βρίσκουν καταφύγιο στα Εξάρχεια αλλά κινούνται και σε αυτή την περιοχή είτε για να ληστέψουν ανυποψίαστους τουρίστες που δεν γνωρίζουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στο ιστορικό κέντρο είτε για να σπρώξουν κλοπιμαία που άρπαξαν από επιθέσεις σε άλλες περιοχές της Αθήνας.Σύμφωνα πάντα με τις απόρρητες αναφορές και εκθέσεις, στην κάτω περιοχή της Ομόνοιας που φθάνει μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα και την πλατεία Αττικής και όλους τους κάθετους και παράλληλους δρόμους όπως Πατησίων, Αχαρνών, Γ΄Σεπτεμβρίου, Πιπίνου, Φυλής, Ηπείρου, Μιχαήλ Βόδα, δραστηριοποιούνται μαφίες από την Αφρική.

Εκεί η κόντρα είναι κυρίως μεταξύ Σομαλών και Νιγηριανών για τον έλεγχο όχι μόνο των ναρκωτικών και των λαθραίων τσιγάρων αλλά και της πορνείας.

Στο παρελθόν έχουν εξαρθρωθεί κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή πλαστών εγγράφων ενώ τα επεισόδια και οι τσακωμοί είναι καθημερινό φαινόμενο.Φυσικά και το κομμάτι που βρίσκεται σε αυτές τις δύο “κόκκινες ζώνες”, δηλαδή η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, αποτελούσε για χρόνια σημείο συνάντησης Αλβανών κακοποιών που διακινούσαν ναρκωτικά ενώ ένα μεγάλο μέρος από τα κλοπιμαία της Αθήνας από χτυπήματα Μαροκινών και Αλγερινών συμμοριών κατέληγαν εκεί.

Το παρεμπόριο που ελέγχεται από πολλές αλλοδαπές συμμορίες ακόμη και από το Μπαγκλαντές και το Κογκό, παρατηρείται σε όλα τα σημεία του κέντρου και φυσικά στις τουριστικές περιοχές Μοναστηράκι – Ακρόπολη – Θησείο, βρίσκουν πεδίο δράσης πορτοφολάδες, ληστές του δρόμου και κλέφτες από κάθε γωνιά της γης.