Ραντεβού στους δρόμους δίνουν στον Τσίπρα προσωπικά οι αντιεξουσιαστες - Free Sunday
Ραντεβού στους δρόμους δίνουν στον Τσίπρα προσωπικά οι αντιεξουσιαστες

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν στον Τσίπρα προσωπικά οι αντιεξουσιαστες

Mε τις κατηγορίες για διατάραξη της θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία οδηγούνται στον εισαγγελέα οι 26 αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν χθες το πρωί από άντρες των ΜΑΤ, μετά από την εισβολή τους στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 19 γυναίκες και επτά άνδρες. ¨Ελληνική υπηκοότητα έχουν οι 17 ενώ ξένη οι εννέα από αυτούς ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην πόλη οργανώνουν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου 

Η χθεσινή διαμαρτυρία τους αφορούσε την κατεδάφιση του κτιρίου του πρωην ορφανοτροφείου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, το οποίο τελούσε υπο κατάληψη και αφού γκρεμίστηκε (φωτογραφία), παραδόθηκε στην Μητρόπολη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα ειχε γίνει βομβιστική επίθεση στην τεχνική εταιρεία που είχε αναλάβει την κατεδάφιση.

Στο μεταξύ "ραντεβού στους δρόμους" δίνουν στον πρωθυπουργό, οι καταληψίες του ΜΑνδαλίδειο στη Λεωφόρο Νίκης. με ανοιχτή ενυπόγραφη επιστολή που του απευθύνουν στην οποία τον κατηγορούν ότι θέλει να κρατικοποιήσει την αλληλεγγύη και χαρακτηρίζουν τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν.Τόσκα "εναν απίθανο καραβανά"

"Γνωρίζουμε ότι η εισβολή στις καταλήψεις ήταν η απάντηση του κράτους στο No Border. Γνωρίζουμε πως θέλετε να κρατικοποιήσετε την αλληλεγγύη σύμφωνα με τους κανόνες της στρατοπέδευσης, γι’ αυτό βάλατε έναν απίθανο καραβανά (Τόσκας) να μας κάνει υποδείξεις. Αλλά μάλλον αγνοείτε οτι δεν είμαστε ούτε ρομαντικοί ούτε life style αγωνιστές. Καλή αντάμωση στους δρόμους και πάρτε το όπως θέλετε.", καταλήγουν.