Τουλουπάκη σε Προανακριτική: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν με κουκούλες - Free Sunday
Τουλουπάκη σε Προανακριτική: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν με κουκούλες

Τουλουπάκη σε Προανακριτική: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν με κουκούλες

Η Ελένη Τουλουπάκη προτείνει η κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» και της «Αικατερίνης Κελέση» προτείνει να γίνει σε διαφορετικά δωμάτια και με ηλεκτρονικά μέσα.

Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έστειλε επιστολή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το ζήτημα της εξέτασης των κουκουλοφόρων μαρτύρων, σημειώνοντας ότι πως αυτή της η εισήγηση αποτελεί έκφραση γνώμης και δεν είναι εκ του νόμου δεσμευτική.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το dikastiko.gr, η επιστολή της κ. Τουλουπάκη, έρχεται μετά την πληροφορία ότι στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής έφτασε η επιστολή του τμήματος Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας Αττικής με την οποία γνωστοποιούν τον χώρο και τους τρόπους που προβλέπει ο νόμος για την λήψη κατάθεσης απο προστατευόμενους μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο τμήμα επιβεβαιώνει ότι η εξέταση μπορεί να γίνει την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη το πρωί σε ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ, ενώ ακόμη επισημαίνεται πως ο καταλληλότερος τρόπος εξέτασης των μαρτύρων είναι με ηλεκτρονικά μέσα εικόνα και ήχου ή μόνο ήχου με αλλοίωση φωνής.

Ακόμη, τονίζεται πως τα μέλη της προανακριτικής μπορούν να επιλέξουν και την δια ζώσης εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρξουν μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών τους καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον νόμο.

Από πλευράς του, το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ, απευθυνόμενο στην κ. Τουλουπάκη, αναφέρει πως κατανοεί τους φόβους της, αλλά τη διαβεβαιώνει ότι «η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και δεν πρόκειται να μείνει κρυφή κάτω απ' την κουκούλα».