Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον πρόεδρο των ιδ. εκπαιδευτικών για προπηλακισμό στελέχους του - Free Sunday
Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον πρόεδρο των ιδ. εκπαιδευτικών για προπηλακισμό στελέχους του

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον πρόεδρο των ιδ. εκπαιδευτικών για προπηλακισμό στελέχους του

Την καταγγελία ότι ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός προπηλάκισε τον διευθυντή του γραφείου του βουλευτή της Δημοκρατικής 
Συμπαράταξης κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, Π.Βεντήρη, επειδή διαφωνεί με ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέμα 
σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας, έκανε σήμερα με έγγραφη δήλωση του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο κ.Λοβέρδος καταγγέλει τη συμπεριφορά και δηλώνει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα διακόψει  "κάθε συζήτηση και επαφή με τον εν λόγω 
«κύριο», αν  δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη", επειδή πρόκειται για συμπεριφορά που έχει επαναληφθεί.
 Ακολουθεί η ακριβής ανακοίνωση του κ.Λοβέρδου.

Ο κ. Μιχάλης Κουρουτός «επισκέφτηκε» το γραφείο του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και προπηλάκισε, παρουσία του βουλευτή, τον διευθυντή του κ. Π. Βεντήρη, λόγω της διαφωνίας του με ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέμα σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας.

Δεν είναι η πρώτη αλλά η πολλοστή φορά που ο εν λόγω «συνδικαλιστής» ασχημονεί σε βάρος στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη ενέργειά του, τον διαχωρίζουμε από το σώμα των εκπαιδευτικών της εκπαίδευσης και δηλώνουμε κατηγορηματικά πως, αν δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη, τότε θα διακόψουμε κάθε συζήτηση και επαφή με τον εν λόγω «κύριο».


Από την πλευρά του, ο Χ.Σαρρής, μέλος του προεδρείου της ΟΙΕΛΕ, δηλώνει ότι δεν ηταν προσωπική συνάντηση αλλά θεσμική συνάντηση του προεδρείου της Ομπσποδνίας, κάνει λόγο για δήθεν προπηλακισμό και αναρωτιέται "πως Πώς είναι δυνατόν να μιλά ο κ. Λοβέρδος με τόση οξύτητα και βεβαιότητα για ένα γεγονός στο οποίο δεν ήταν παρών."

Ακολουθεί η δήλωση του κ.Σαρρή:
Με έκπληξη αναγνώσαμε σήμερα ανακοίνωση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Λοβέρδου σχετικά με τη συνάντηση στο γραφείο του Τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντόπουλου παρουσία του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της κ. Γεννηματά, κ. Βεντήρη.

Ο κ. Λοβέρδος ομιλεί για δήθεν προπηλακισμό του κ. Βεντήρη από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ. Αναρωτιέμαι:

Πώς είναι δυνατόν να μιλά ο κ. Λοβέρδος με τόση οξύτητα και βεβαιότητα για ένα γεγονός στο οποίο δεν ήταν παρών. Τον ενημερώνω ότι η συνάντηση δεν ήταν προσωπική του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, αλλά με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας το οποίο εμείς εκπροσωπούσαμε. Εγώ που ήμουν παρών, τον καλώ να ζητήσει συγγνώμη, διότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.
Με αυτά που ακούστηκαν και αποκαλύφθηκαν σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση είναι φανερό ότι αυτοί που προπηλακίστηκαν και «βιάστηκαν» από τη συμπεριφορά των στελεχών του Κινήματος είναι το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα των εκπαιδευτικών που θυσιάζονται στο βωμό άθλιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Θα μιλήσει ο κ. Λοβέρδος για την ταμπακέρα, αν δηλαδή συμφωνεί, ή διαφωνεί με το περιεχόμενο της ρύθμισης και αν συμφωνεί με τη συνέχιση της άγριας ασυδοσίας και αυθαιρεσίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης;
Αναμένουμε με ενδιαφέρον μια ουσιαστική τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου, όχι για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει, αλλά για ζητήματα με τα οποία έχει ασχοληθεί επισταμένως, ως πρώην Υπουργός Παιδείας. Κάποια στιγμή θα πρέπει τα δημόσια πρόσωπα να τίθενται προ των ευθυνών τους.