Η κυβέρνηση ...κατάφερε να δυσαρεστήσει και την εκκλησία και τους αντιεξουσιαστές - Free Sunday
Η κυβέρνηση ...κατάφερε να δυσαρεστήσει και την εκκλησία και τους αντιεξουσιαστές

Η κυβέρνηση ...κατάφερε να δυσαρεστήσει και την εκκλησία και τους αντιεξουσιαστές

Εν μέσω δύο πυρών βρίσκεται από χθες η κυβέρνηση μετά την απέλπιδα προσπάθεια της να βρεθεί έξω από το κάδρο της αντιπαράθεσης σχετικά με την εισβολή των αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατεδάφιση του υπό κατάληψη κτιρίου του ορφανοτροφείου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, το οποίο εκκενώθηκε μετά από αστυνομική επιχείριση. 

Τη δυσαρέσκεια της Ιεράς Συνόδου προκάλεσε τόσο η απαλλακτική απόφαση του δικαστηρίου για τους 26 εισβολείς, 19 από τους οποίους καταδικάστηκαν σε ποινές με αναστολή για απείθεια κατά της αρχής, όσο και η σιωπή των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ την οποία αποδίδει στην επιφυλακτικότητα που διακρίνει το κυβερνών κόμμα απέναντι στην εκκλησία. 

«Στους "αντιεξουσιαστές" που νόμισαν ότι βεβηλώνοντας την κυριακάτικη προσευχή έδωσαν χτύπημα στην εξουσία, δεν θα απευθύνουμε τις καταδικαστικές δηλώσεις που συνηθίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Αφού ουδείς πέτυχε να τους εμπνεύσει σεβασμό για ο,τιδήποτε στη ζωή τους, μόνο τη λύπη μας διατυπώνουμε, λέγοντάς τους: Είστε η αποτυχία μας. Η αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως δημοκρατίας», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ιερά Σύνοδος, στελέχη της οποίας υπενθύμιζαν ότι η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχει δεχτεί και άλλη επίθεση από τους αντιεξουσιαστές για το θέμα (φωτογραφία). 

Από την άλλη, λίγες ημέρες μετά από την πρωτοφανή κυβερνητική ανοχή στην κατάληψη του ΑΠΘ για το NO BORDER CAMP, δυσαρεστημένοι από τις εκκενώσεις εμφανίζονται και οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι με προσωπική τους ενυπόγραφη ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, του δίνουν ραντεβού "στους δρόμους".

«Γνωρίζουμε ότι η εισβολή στις καταλήψεις ήταν η απάντηση του κράτους στο No Border. Γνωρίζουμε πως θέλετε να κρατικοποιήσετε την αλληλεγγύη σύμφωνα με τους κανόνες της στρατοπέδευσης, γι’ αυτό βάλατε έναν απίθανο καραβανά (Τόσκας) να μας κάνει υποδείξεις. Αλλά μάλλον αγνοείτε ότι δεν είμαστε ούτε ρομαντικοί ούτε life style αγωνιστές. Καλή αντάμωση στους δρόμους και πάρτε το όπως θέλετε», καταλήγουν στην ανακοίνωση τους.

Σε ανακοίνωση του μετά τις πολλαπλές επιθέσεις εναντίον γραφείων του σε όλη την Ελλάδα,  το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι "δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται"

Την  αμέριστη στήριξη της ΝΔ στην επιβολή του νόμου και της τάξης, εξέφρασε χθες μετά από την συνάντηση του με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για φαινόμενα ανομίας που εντείνονται τον τελευταίο καιρό, δίνοντας ως παράδειγμα την κατάληψη στο ΑΠΘ και την διακοπή της λειτουργίας.