Στο Πήλιο ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον - Free Sunday
Στο Πήλιο ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον

Στο Πήλιο ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, o κ. Τζόνσον κατέφθασε αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Παρασκευή και από εκεί οδικώς ήρθε στη Μαγνησία.

«Το Χόρτο και το Πήλιο, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την Ελλάδα φανταστική, ήλιος και υπέροχες παραλίες, φοβερό φαγητό και ηρεμία». Ηρεμία και οικογενειακές στιγμές είναι αυτό που χρειάζεται ο υπουργός Εξωτερικών της Μ.Βρετανίας διότι μπροστά του έχει έναν γολγοθά. Να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση τους όρους με τους οποίους θα βγεί εκτός Ε.Ε., αλλά θα συνεχίσει να συνυπάρχει αρμονικά στην ήπειρο διατηρώντας διαύλους επικοινωνίας, αλλά κυρίως διατηρώντας τις εμπορικές συναλλαγές και την εύκολη μετακίνηση των ευρωπαίων πολιτών.

Χαλαρός και επικοινωνιακός ο κ. Τζόνσον απόλαυσε το πρωί της Δευτέρας το καφεδάκι του παρέα με την οικογένειά του στην πλατεία της Αργαλαστής. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλάμβανε βουτιές και φαγητό στην  Πάλτση και επιστροφή στη βάση στο Χόρτο.

Τον κ. Τζόνσον συνάντησε η τοπική εφημερίδα Μαγνησία, σε ένα απομακρισμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα σημείο του γραφικού Χόρτου, όπου απόλαυσε το δείπνο του με τη συζυγό του Μαρίνα Γουίλερ δικηγόρο στο επάγγελμα και τα τέσσερα παιδιά τους, τους γιους Μάιλο – Αρθούρο και Θίοντορ – Απόλλο και τις κόρες Λάρα – Λετίς και Κάσια Πίτσες (ροδάκινα)! Το μενού που απόλαυσε η οικογένεια Τζόνσον στο γραφικό ταβερνάκι περιλάμβανε Κοτόπουλο, ψάρι, χωριάτικη σαλάτα, κεφτεδάκια, Σπαγγέτι και τζατζίκι!

Ευγενικός λόγω καταγωγής αλλά και προσωπικότητας, δέχτηκε να φωτογραφηθεί, αλλά χωρίς την υπόλοιπη οικογένεια, η οποία λόγω και του νέου του πόστου, βρίσκεται ακόμη περισσότερο στο στόχαστρο των βρετανικών ταμπλόιντ. Ως δημοσιογράφος (ήταν διευθυντής του πολιτικού περιοδικού Spectator, μέχρι να γίνει βουλευτής και αργότερα Δήμαρχος Λονδίνου) δέχεται να μας μιλήσει, κυρίως για το Πήλιο και την Ελλάδα, αποφεύγοντας οτιδήποτε έχει να κάνει με την πολιτική.

«Η Ελλάδα με συναρπάζει, έχω έρθει αρκετές φορές και θα συνεχίσω να έρχομαι. Λατρεύουμε το ελληνικό φαγητό και μάλιστα ο μικρός μου γιος απολαμβάνει να τρώει γίγαντες!». Προχθες Κυριακή έδωσε το παρών στο καθιερωμένο τοπικό γλέντι τις 31ης Ιουλίου στο Χόρτο, στο οποίο οι γυναίκες του χωριού και όχι μόνο φτιάχνουν η καθεμία τη δική της σπεσιαλιτέ και τις προσφέρουν στους τουρίστες. Το πρόγραμμα περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς και μουσική από τοπικό συγκρότημα. Ο Μπόρις Τζόνσον φάνηκε να το διασκεδάζει αν και δεν επιχείρησε να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στο χορό.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών θα συνεχίσει για μερικές ημέρες ακόμη τις διακοπές του στο Πήλιο με εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες και έπειτα θα επιστρέψει στο Λονδίνο για να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» που έχει ανάψει μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για Brexit.