Αρχίζουν τα έργα για κλειστά κέντρα υποδοχής στα νησιά - Free Sunday
Αρχίζουν τα έργα για κλειστά κέντρα υποδοχής στα νησιά
Στην περιοχή Καραβά της Λέσβου έχουν επιταχθεί 261 στρέμματα Eurokinissi

Αρχίζουν τα έργα για κλειστά κέντρα υποδοχής στα νησιά

Τα έργα για τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε εκτάσεις που έχουν επιταχθεί, σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, αναμένεται να αρχίσουν σήμερα Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ενώ χθες Κυριακή, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγίου, Κ.Μουτζούρης, κατηγόρησε τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι «εδώ και 4 μέρες έχει διακόψει την επαφή» και ζήτησε να γίνει συζήτηση με την κυβέρνηση.

Αυτό αναφέρεται σε απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια για διενέργεια διαγωνισμού με διαδικασία διαπραγμάτευσης. Αφορά την άμεση έναρξη χωματουργικών εργασιών, διαμόρφωση προσβάσεων αλλά και την κατασκευή περίφραξης στις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ. 

Πρόκειται για εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στην τοποθεσία Κρητικού Λάκος/Ψείρα στο δήμο Χίου, 'Καράβας' στο δήμο Λέσβου και 'Ζερβού' στο δήμο Ανατολικής Σάμου. Σχετικά με τη δαπάνη των υπό ανάθεση έργων, ανέρχεται σε 1.098.032,83 ευρώ για τις εργασίες περίφραξης και καθαρισμού στη Χίο, 899.434,53 ευρώ για το αντίστοιχο έργο στη Λέσβο και 997.576,84 ευρώ για τη Σάμο.

Όπως αναφέρεται, «το αντικείμενο των υπό ανάθεση συμβάσεων για τις προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμού των γηπέδων στα νησιά της Χίου, Λέσβου και Σάμου αφορά την πραγματοποίηση άμεσων εργασιών στις εκτάσεις που προορίζονται για τις εγκαταστάσεις περιφερειακών υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 8 και του άρθρου 10 του ν. 4375/2016(Α΄ 51) και συγκεκριμένα στα επιταγμένα γεωτεμάχια σύμφωνα με την υπ'αριθμ 1311/2020 απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου».