Σε γενική απεργία την Τετάρτη τα νησιά του Βορείου Αιγαίου - Free Sunday
Σε γενική απεργία την Τετάρτη τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
Δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εξαγριωμένους κατοίκους στη Λέσβο Eurokinissi

Σε γενική απεργία την Τετάρτη τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Σε γενική απεργία, ως αντίδραση στο σχέδιο δημιουργίας κλειστών δομών, προχωρούν την Τετάρτη η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι δήμοι της περιφέρειας, στη σκιά των επεισοδίων ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, στην οποία αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Με την ίδια ανακοίνωση καταδικάζεται «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών». Επίσης, καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των οδών».
 
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η Περιφέρεια και οι Δήμοι να καλέσουν όλους τους Λέσβιους για συγκέντρωση την Τρίτη στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς και πορεία προς τη θέση Καράβα, όπου έχουν ξεκινήσει τα έργα για το νέο κέντρο. Σε κινητοποίηση προσανατολίζεται και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.
 
«Είναι ημέρα ντροπής σήμερα για όλους μας και κυρίως για αυτούς που διέταξαν αυτά τα έκτροπα, να δαρθεί ο κόσμος, οι ακρίτες του Αιγαίου που φυλάνε τα νησιά μας. Είναι ντροπή να δέρνονται και να υποφέρουν από τα καπνογόνα. Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.