Δεκάδες τραυματίες από εκτεταμένα επεισόδια σε Λέσβο και Χίο (βίντεο) - Free Sunday
Δεκάδες τραυματίες από εκτεταμένα επεισόδια σε Λέσβο και Χίο (βίντεο)
Περιφέρεια και δήμοι έχουν κηρύξει για σήμερα γενική απεργία Eurokinissi

Δεκάδες τραυματίες από εκτεταμένα επεισόδια σε Λέσβο και Χίο (βίντεο)

Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί και πολίτης τραυματίστηκαν την Τετάρτη στα επεισόδια που συνεχίζονται στη Λέσβο, κοντά στον χώρο που έχει επιταχθεί για τη δημιουργία κλειστού κέντρου για πρόσφυγες και μετανάστες. 

Στην περιοχή της Καράβας, όπου έχουν ξεκινήσει τα έργα για τον περιφραφμένο χώρο, ξέσπασε και πυρκαγιά που αποδόθηκε από τοπικά μέσα στη ρίψη δακρυγόνων από τα ΜΑΤ. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, σήμερα, στις συγκρούσεις στην περιοχή Διαβολόρεμα και στις επιταγμένες εκτάσεις, Καβακλή και Καράβα, έχουν τραμαυτιστεί 43 αστυνομικοί και δέκα πολίτες.

5044153
Eurokinissi

Στη Χίο τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί όταν τους επιτέθηκαν, μέσα στο ξενοδοχείο που διέμεναν, διαμαρτυρόμενοι πολίτες.

Στο βίντεο που ανάρτησε η ιστοσελίδα Αλήθεια Χίου φαίνονται κάτοικοι να μπαίνουν στο δωμάτιο ξενοδοχείου βρίζοντας και να ξυλοκοπούν άνδρα των ΜΑΤ που αναπαυόταν. Στη συνέχεια η ίδια ομάδα επιτίθεται σε δεύτερο άνδρα των ΜΑΤ και προκαλεί ζημιές στο ξενοδοχείο. 

Νωρίτερα, μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης με αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου και την αποχώρηση των ΜΑΤ. 

Η πορεία που οργάνωσαν το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ κατέληξε στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το μεσημέρι ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη νέα μεγάλη πορεία προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την επιταγμένη έκταση του Καβακλή, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Ανάλογες; κινητοποιήσεις είχαν προγραμματιστεί και στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο, καθώς και στην πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι δήμοι των νησιών έχουν κηρύξει για σήμερα γενική απεργία, κόντρα στο σχέδιο της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστά κέντρα φιλοξενίας για τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών.

Τα έργα για την κατασκευή των περιφραγμένων χώρων έχουν ήδη ξεκινήσει παρά τις αντιδράσεις.