Στο αυτόφωρο Σακκάς και Σεϊσίδης - Free Sunday
Στο αυτόφωρο Σακκάς και Σεϊσίδης

Στο αυτόφωρο Σακκάς και Σεϊσίδης

Πρόκειται για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα τα οποία διέπραξαν κατά τη σύλληψη τους προχθές στην Σπάρτη, οι δύο πλέον καταζητούμενοι αντιεξουσιαστές.

Εύσημα για την κυβέρνηση  από τη σύλληψη των δύο διεκδίκησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, όπως προκύπτει από απάντηση που έδωσε στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη. 

«Η σύλληψη των Σακκά-Σεϊσίδη αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης και των διωκτικών Αρχών. Δίνει το στίγμα ότι είμαστε άτεγκτοι απέναντι σε όσους παραβιάζουν τον νόμο», είπε ο κ. Τόσκας. 

"Απόδειξη ότι το ανθρώπινο δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, επιτελεί υπεύθυνα το έργο του", χαρακτήρισε τη σύλληψη", το γραφείο τύπου της ΝΔ.

Ο 32χρονος Κώστας Σακκάς, ο οποίος είχε εξαφανιστεί τον Φεβρουάριο του 2014, έχοντας παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, και ο 35χρονος Μάριος Σεϊσίδης, ο οποίος καταζητείται εδώ και εννέα χρόνια ως μέλος των «ληστών με τα μαύρα». Σύμφωνα με το indymedia, μετά τη σύλληψή τους, αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να φωτογραφηθούν με αποτέλεσμα να κακοποιηθούν και να χρειάζονται «νοσοκομειακή φροντίδα». 

Εξέταση του πελάτη του από ιατροδικαστή ζήτησε ο συνήγορος του Μ. Σεϊσίδη, ο οποίος καταγγέλλει ότι ο Σεϊσίδης υπέστη "άγριο ξυλοδαρμό" όταν αρνήθηκε να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη οι συλληφθέντες καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, παρότι «ούτε έφεραν, ούτε χρησιμοποίησαν όπλο, ούτε προέβαλαν αντίσταση η βία».

«Φαίνεται να μην έχουν αλλάξει πολλά στα αστυνομικά ήθη» σχολιάζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδάκης, ο οποίος καταλογίζει στα μέσα ενημέρωσης «μονομέρεια πληροφόρησης, παράβλεψη δικαστικών αποφάσεων, καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και εμφανείς επικοινωνιακές -και όχι μόνο- σκοπιμότητες», καθώς όπως επισημαίνει ο Μάριος Σεϊσίδης παρουσιάζεται ως μέλος της συμμορίας «ληστές με τα μαύρα», παρότι έχει αθωωθεί αμετάκλητα για την κατηγορία αυτή, μαζί με άλλους τέσσερις κατηγορούμενους.