«Πικρία» στην Πάτρα για τη ματαίωση, σχέδιο για καρναβάλι τον… Ιούνιο - Free Sunday
«Πικρία» στην Πάτρα για τη ματαίωση, σχέδιο για καρναβάλι τον… Ιούνιο
Eurokinissi

«Πικρία» στην Πάτρα για τη ματαίωση, σχέδιο για καρναβάλι τον… Ιούνιο

«Η ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων προκάλεσε αναστάτωση, δημιουργεί πικρία, δυσαρέσκεια και απογοήτευση στους εργαζόμενους του δήμου, σε όλους όσοι πάλεψαν για να έχουμε ένα αποτέλεσμα άξιο της πόλης μας» δήλωσε ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Υγείας να ματαιώσει λόγω κορωνοϊού όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

«Αυτή η απόφαση δημιουργεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους επαγγελματίες της πόλης μας και στα μέλη των καρναβαλικών πληρωμάτων» είπε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «ζητάμε από την κυβέρνηση έκτακτη επιχορήγηση του δήμου και του καρναβαλικού οργανισμού, καθώς και την αποζημίωση των καρναβαλικών πληρωμάτων και των επαγγελματιών, που θα υποστούν οικονομικές συνέπειες από την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων».     

Ακόμα, ο Κώστας Πελετίδης ανήγγειλε καλοκαιρινό καρναβάλι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, με αφορμή την παράδοση του κτιριακού συγκροτήματος των παλαιών σφαγείων.

Όπως εξήγησε, «θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να έχουμε ένα καλοκαιρινό καρναβάλι και θα προτρέψουμε όλα τα καρναβαλικά πληρώματα να συμμετάσχουν».