Φήμες ξεσήκωσαν τους πρόσφυγες στη Μόρια - Σε αρματαγωγό οι νέες αφίξεις - Free Sunday
Φήμες ξεσήκωσαν τους πρόσφυγες στη Μόρια - Σε αρματαγωγό οι νέες αφίξεις
Οι πρόσφυγες που καταφθάνουν μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης Eurokinissi

Φήμες ξεσήκωσαν τους πρόσφυγες στη Μόρια - Σε αρματαγωγό οι νέες αφίξεις

Με λεωφορεία, ακόμα και με ταξί, αναχωρούν από τον καταυλισμό της Μόριας αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες λόγω φήμης που διακινήθηκε περί δυνατότητας αναχώρησης από τη Λέσβο, όπου καταφθάνει αρματαγωγό για τη φιλοξενία οικογενειών προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στο νησί.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, άγνωστοι έστειλαν SMS σύμφωνα με τα οποία περιμένουν στο λιμάνι πλοία που θα τους μεταφέρουν στην Αθήνα και από εκεί στη Γερμανία, με αποτέλεσμα αρκετοί να πειστούν και να αρχίσουν να μαζεύουν τα πράγματά τους.

Μάλιστα, στα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φαίνονται και λεωφορεία να αναχωρούν από τη Μόρια ασφυκτικά γεμάτα με κόσμο.

Άτυπος καταυλισμός το λιμάνι της Μυτιλήνης

Εν τω μεταξύ, περιφραγμένος χώρος στο λιμάνι της Μυτιλήνης έχει μετατραπεί σε άτυπο καταυλισμό.

Συνολικά 334 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων διαμένουν εκεί, ενώ τα βράδια κοιμούνται μέσα σε λεωφορεία που έχουν μεταφερθεί στο σημείο από το Λιμενικό Σώμα.

Πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο το Σαββατοκύριακο και δεν μεταφέρθηκαν στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, αφού οι κάτοικοι της περιοχής με μπλόκα δεν το επέτρεψαν.

Στον ίδιο χώρο θα προστεθούν άλλοι 174 που, από την άφιξη τους προχθές ή χθες, παραμένουν στα σημεία άφιξής τους στην Εφταλού ή στη Σκάλα Συκαμνιάς. Χθες οι πρόσφυγες διανυκτέρευσαν σε σκηνές που έστησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην παραλία της Σκάλας Συκαμνιάς, μετά το κάψιμο του χώρου προσωρινής φιλοξενίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Στο σύνολό τους οι παραπάνω πρόσφυγες και μετανάστες, αφού καταγραφούν θα παραμείνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης μέχρι τη μεταφορά τους σε κλειστό κέντρο παραμονής στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Οι οικογένειες που έφτασαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου θα διαμένουν σε αρματαγωγό που μεταβαίνει για τον σκοπό αυτό στη Λέσβο.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρινίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πλοίο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για οικογένειες, ενώ οι υπόλοιποι νεοεισερχόμενοι θα μεταφέρονται σε αστυνομικά τμήματα και προαναχωρησιακά κέντρα.