Δέκα αλλοδαποί ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα συνθήματα στον σταθμό μετρό της Ακρόπολης - Free Sunday
Δέκα αλλοδαποί ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα συνθήματα στον σταθμό μετρό της Ακρόπολης

Δέκα αλλοδαποί ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα συνθήματα στον σταθμό μετρό της Ακρόπολης

Δέκα αλλοδαποί συμπεριλαμβάνονται στους 43 συλληφθέντες για τον βανδαλισμό στον σταθμό του Μετρό «Ακρόπολη», λίγο μετά από τα μεσάνυχτα προχθές Τετάρτη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στους συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παρακώλυση συγκοινωνιών.συμπεριλαμβάνονται υπήκοοι της Αλβανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Ισπανίας, του Ιράν, της Συρίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν οτι οι 13 από τους 43 έχουν προσαχθεί στο παρελθόν στη ΓΑΔΑ ως ύποπτοι για συμμετοχή σε «δράσεις» του αναρχικού χώρου και ορισμένοι εξ αυτών είχαν προσαχθεί μετά από πορεία εναντίον της εκκένωσης της κατάληψης στην οδό Ματρόζου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συγκεκριμένη ομάδα κατέβηκε τον πεζόδρομο της οδού Μακρυγιάννη, έγραψε συνθήματα εξωτερικά του σταθμού και στη συνέχεια κινήθηκε προς τις αποβάθρες όπου προκάλεσε φθορές, πέταξε μπογιές, έγραψε συνθήματα, έβαψε αντίγραφα αγαλμάτων που υπάρχουν στο επίπεδο της αποβάθρας και έσπασε ένα ΑΤΜ.Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι κουκουλοφόροι επιβιβάστηκαν στη συνέχεια στο Μετρό, όπου εγκλωβίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο καθώς μόλις διαπιστώθηκε η πρόθεση τους δόθηκε εντολή να μην ξεκινήσει ο συρμός.

Πληροφορίες από την κυβέρνηση αναφέρουν οτι μελετάται η αλλαγή του νομικού πλαισίου που θα προβλέπει βαρύτερες ποινές για τους δράστες τέτοιων ενεργειών,