Siemens: Πειθαρχική δίωξη κατά τριών εισαγγελέων από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου - Free Sunday
Siemens: Πειθαρχική δίωξη κατά τριών εισαγγελέων από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Siemens: Πειθαρχική δίωξη κατά τριών εισαγγελέων από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η δίωξη αφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο και τους εισαγγελείς Εφετών, Γεώργιο Γεράκη και Αθηνά Θεοδωροπούλου.

Υπενθυμίζεται, ότι η κ. Δημητρίου είχε διατάξει πειθαρχική έρευνα για να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ή όχι πειθαρχικές παραβάσεις που τελέστηκαν από εισαγγελικούς λειτουργούς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, που οδήγησαν στην επ'αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens. Την πειθαρχική έρευνα διεξήγαγε η  αντεισαγγελέας  του Αρείου Πάγου Αννα Ζαϊρη, η οποία και ολοκλήρωσε το πόρισμά της.

Για τον Ισίδωρο Ντογιάκο, κρίθηκε πως δεν επέδειξε ειδική μέριμνα που απαιτούσε μια υπόθεση όπως της Siemens, ενώ παράλληλα είχε ζητηθεί η μετάφραση τμημάτων του βουλεύματος για άλλο τρίτον κατηγορούμενο και όχι για εκείνους που είχαν καταθέσει αίτημα για μετάφραση του βουλεύματος.

Οι κ. Γεράκης και Θεοδωροπούλου είναι οι εισαγγελικοί λειτουργοί που απέρριψαν αιτήματα της υπεράσπισης για μετάφραση του βουλεύματος της Siemens, ακολουθώντας τη νομολογία του Αρείου Πάγου.

Τον τελικό λόγο για τους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς θα έχει το πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.