Η Παναγία των ανέμων - Free Sunday
Η Παναγία των ανέμων

Η Παναγία των ανέμων

Αναστάτωση στον Πειραιά προκάλεσαν οι απαγορεύσεις απόπλου για τα νησιά του Αιγαίου που εκρίθησαν απαραίτητες
μετά από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στις ελληνικές θάλασσες καθώς χιλιάδες αυτοκίνητα ταξιδιωτών 
περιμένουν στους δρόμους της πόλης γύρω από το λιμάνι.

Μετά τις 10:30 η ακτοφυλακή προέβη σε άρση του απαγορευτικού αλλά δεν είναι γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η ομαλότητα στο λιμάνι.

Η EMY είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο πρόγνωσης θυελλωδών ανέμων για το στενό Καφηρέα, το κεντρικό και νοτιανατολικό Αιγαίο και το Ικάριο πέλαγος.

Τα δρομολόγια πλοίων που εκτελούνται κανονικά είναι τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό ενώ από τη Ραφήνα
φεύγει μόνο το πλοίο για Μαρμάρι και από το Λαύριο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κέα και Κύθνο.
To Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή έκανε γνωστό ότι από τον Πειραιά εκτελείται μόνο το δρομολόγιο του 
«Speedrunner» για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο.

Σήμερα, Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά, αυξημένες στη Βόρεια Κρήτη και τα ορεινά της, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Αύριο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα ανατολικά, αυξημένες στη Βόρεια Κρήτη. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά.