Πολύωρη νοσηλεία σε πεντάκλινο στο Αλεξάνδρα είχε το 90ο κρούσμα του κοροναϊου - Free Sunday
Πολύωρη νοσηλεία σε πεντάκλινο στο Αλεξάνδρα είχε το 90ο κρούσμα του κοροναϊου

Πολύωρη νοσηλεία σε πεντάκλινο στο Αλεξάνδρα είχε το 90ο κρούσμα του κοροναϊου

Στα 90 ανέρχονται πλέον τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Ελλάδα μετά τη διαπίστωση ότι ένας 70χρονος, ο οποίος νοσηλεύθηκε χθες Τρίτη το πρωί μέχρι το απόγευμα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», διαγνώστηκε με κοροναϊό.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο 70χρονος όταν έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο το πρωί της Τρίτης διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού χωρίς, ωστόσο, να έχει ιστορικό έκθεσης σε κορωνοϊό. Στη συνέχεια υποβλήθηκε κανονικά σε εξετάσεις και εισήχθη για νοσηλεία σε πεντάκλινο δωμάτιο με άλλους ασθενείς.

Όταν, όμως, το απόγευμα επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του αποφασίστηκε να σταλεί δείγμα στο ινστιτούτο Παστέρ το οποίο τις ώρες που ακολούθησαν απάντησε ότι ήταν θετικός με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το οποίο είναι «αναπληρωματικό» νοσοκομείο αναφοράς του νοσοκομείου «Σωτηρία».Μετά την εξέλιξη αυτή αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να τεθεί σε κατ' οίκον απομόνωση ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» που ήρθε σε επαφή με τον 70χρονο.