Άρειος Πάγος: Εισαγγελική έρευνα για αλλοίωση των στοιχείων του έλλειμματος του 2009 - Free Sunday
Άρειος Πάγος: Εισαγγελική έρευνα για αλλοίωση των στοιχείων του έλλειμματος του 2009

Άρειος Πάγος: Εισαγγελική έρευνα για αλλοίωση των στοιχείων του έλλειμματος του 2009

Συγκεκριμένα, η κ. Δημητρίου απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ειδικότερα στον Προϊστάμενό της Ηλία Ζαγοραίο δύο δημοσιεύματα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

Το ένα, με ημερομηνία 29 Αυγούστου, έχει τίτλο «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά» και το άλλο, με ημερομηνία 31 Αυγούστου, έχει τίτλο «Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά- η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες». Η Εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου ζητεί να ερευνηθεί το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων και αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα. 

Υπενθυμίζεται η απαλλαγή του κ. Γεωργίου, ως προς την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, αναιρέθηκε μετά από σχετική πρόταση της κ. Δημητρίου, όταν ακόμα ήταν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών προκαλώντας την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο» είχε δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. 

Στο ίδιο κλίμα είχε κινηθεί και η κ. Γεροβασίλη χαρακτηρίζοντας αντιφατική την επιστολή της Κομισιόν στον Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Παρατηρείται μια αντίφαση μεταξύ αυτής της αρχής και της προτροπής στην ελληνική Κυβέρνηση να πάρει θέση για το εάν τα στατιστικά στοιχεία του 2010 ήταν ή όχι έγκυρα» είχε δηλώσει η κυβερνητική Εκπρόσωπος. 

Από την πλευρά του ΥΠΟΙΚ όμως, ο  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, δήλωσε σήμερα ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη σε ΕΛΣΤΑΤ και Eurostat