Ήλθαν από την Κίνα οι 1,7 εκ. μάσκες δωρεά του ιδρύματος Ωνάση και εφοπλιστών - Free Sunday
Ήλθαν από την Κίνα οι 1,7 εκ. μάσκες δωρεά του ιδρύματος Ωνάση και εφοπλιστών

Ήλθαν από την Κίνα οι 1,7 εκ. μάσκες δωρεά του ιδρύματος Ωνάση και εφοπλιστών

Μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού, μετέφερε από την πόλη Τιεντσίν της Κίνας ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος της Aegean το οποίο προσγειώθηκε τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πρόκειται για 1,7 εκατομμύρια μάσκες, που αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και Ελλήνων Εφοπλιστών.

Η μεταφορά του υλικού από την Κίνα στην Αθήνα γίνεται με πτήσεις ειδικά διαμορφωμένων αεροσκαφών της Aegean αλλά και πτήσεις Cargo. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον άλλες τρεις πτήσεις που έχουν μισθωθεί από τους δωρητές και μεταφέρουν υγειονομικό υλικό.

Με σειρά πτήσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, έχει προγραμματιστεί να φτάσουν στη χώρα μας πάνω από 13 εκατομμύρια απλές χειρουργικές μάσκες και υλικά ατομικής προστασίας, όπως εξειδικευμένες μάσκες, στολές και ασπίδες προσώπου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως τώρα μεταφορά υγειονομικού υλικού από την Ελλάδα που προέρχεται από δωρεές.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί η δωρεά 11 τόνων υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία και η πτήση της Air China, η οποία μετέφερε προ ημερών στην Ελλάδα από την Κίνα ως δωρεά 1.200.000 μάσκες και υγειονομικό υλικό.