Με 400 κιγκλιδώματα έκλεισε από σήμερα η παραλία της Θεσσαλονίκης - Free Sunday
Με 400 κιγκλιδώματα έκλεισε από σήμερα η παραλία της Θεσσαλονίκης

Με 400 κιγκλιδώματα έκλεισε από σήμερα η παραλία της Θεσσαλονίκης

Στην απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης από τον Λευκό Πύργο και ανατολικά στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά από έκτακτη σύσκεψη που έγινε χθες.

Στις εισόδους από το άγαλμα του Βότση έως το Μέγαρο Μουσικής, τοποθετήθηκαν από την αντιδημαρχία καθαριότητος του Δήμου Θεσαλονμίκης 400 σιδερένια κιγκλιδώματα και σχοινί  προκειμένου να μην επαναληφθούν εικόνες συνωστισμού.

Για την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και δημοτικοί αστυνομικοί αναμένεται να προχωρούν σε συστάσεις στους πολίτες που ακόμη και εάν έχουν σχετική βεβαίωση ή έχουν αποστείλει sms στο 13033 δεν θα μπορούν να κινούνται στο παραλιακό μέτωπο και να τους ενημερώνουν για τις ώρες που θα είναι ανοιχτή η παραλία, ενώ από την Τετάρτη θα «πέφτουν» και τα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Σε περίπτωση που παρατηρηθεί όγκος πολιτών στο παλιό κομμάτι της παραλίας, από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι, τότε η κυκλοφορία απαγόρευσης θα επεκταθεί και εκεί.

Σε δήλωση που έκανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή» και προανήγγειλε ότι «η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα».

 Η επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματίας Πολιτικής Προστασίας έχει ως εξής

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφασίζεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις (14) ημέρες.